16-årig keeper træner med førsteholdet: “Fedt og lærerigt”

Marius Kruse er blot 16 år gammel. På papiret er han derfor aldersmæssigt stadig U17-spiller, og normalt spiller han på HB Køges U19-hold.

Siden sommeren 2020 har målmandstalentet dog også trænet med HB Køges førsteholdstrup on/off, og i øjeblikket træner han stort set fast med. I opstarten er det desuden blevet til fuld tid i HB Køges første to træningskampe, hvor han i begge kampe leverede et clean sheet i Oskar Snorres skadesfravær.

“Det har været fedt og lærerigt. Det har været dejligt at få chancen, så jeg er glad. Det er et meget højere niveau, og højere tempo. Der bliver stillet flere krav til en, så det er dejligt”, lyder det fra Kruse, og sætter ord på de forskelle han oplever fra at træne og spille med og mod ungdomsspillere og til at træne med fuldtidsprofessionelle spillere, der har været i gamet i mange år.

“Spillerne sparker hårdere og ved hvor de skal sparke. De kigger lidt mere op end spillere på U17 og U19 gør, og de gode angribere her, de kigger ikke på keeperens udfald. Jeg føler det har givet mig meget, og jeg rykker mig hver dag”, siger Marius Kruse, der som 15-årig i 2019 satte sin signatur på sin første kontrakt som fodboldspiller. Men den kontrakt bliver bestemt ikke den sidste, hvis det står til den 191 centimeter høje og talentfulde keeper.

“Jeg har mange ambitioner, men først og fremmest vil jeg gerne blive førstemålmand her, og så tage skridtet videre, hvis det går som det skal”, fortæller Marius Kruse.

Og i HB Køges trænerstab har målmandstræner Heidi Johansen rosende ord til den unge keeper.

“Marius er en talentfuld målmand med stort udviklingspotentiale. Han er rolig og modig, og så har han sin spidskomptence i spillet med fødderne. Han har den seneste periode trænet fast med førsteholdet, og gør det godt. Marius skal stadig vænne sig til overgangen fra ungdoms- til seniorfodbold, men han kommer med fint gå-på-mod. Han skal fremadrettet have stort fokus på den fysiske del, så han kan blive fit og dermed blive mere bevægelig og eksplosiv”, lyder det fra Heidi Johansen.

Capelli Sport