17-årige Saman sikrede dramatisk debutpoint

Den bare 17-årige debutant Saman Jalaei blev helten for HB Køge, da han med et par fikse driblinger og derefter en forrygende afslutning i det lange hjørne sikrede HB Køge et point med kampens sidste spark ude mod Hillerød Fodbold fredag aften.

1-1 blev slutresultatet i en tæt kamp, hvor Hillerød dominerede spillet uden dog at skabe et hav af chancer. Derfor så det længe ud til at ende 0-0.
Men fem minutter før tid vandt det orangeklædte hjemmehold i Palles Gavebod, da kampens dommer fløjtede et noget tvivlsomt straffespark af den slags, der kunne være fløjtet en 15-20 stykker af i kampen, hvis ellers samme linje var holdt hele vejen igennem. Sebastian Pingel omsatte og så stirrede det hårdtkæmpende HB Køge-mandskab ind i et nederlag.

Men Jalaei, der var kommet på banen et kvarter før tid, tog initiativ i kampens sidste angreb. En ‘elastico’-dribling på sidelinjen og så sparket fra kanten af feltet, som tog en lille afretning undervejs, snød Hillerød-defensiven og sikrede så alligevel det ene point.

Inden kampen var det ellers nogle andre HB Køge-folk, der tog overskrifterne. Niklas Jakobsen spillede sin første ligakamp fra start for HB Køge, og da også storebror Mattias Jakobsen samt brødrene Bayrak var i svanernes startopstilling, betød det altså 2×2 brødre på HB Køges holdkort. Et sjældent syn i dansk fodbold – men dog et syn, der er set tidligere i HB Køge. Tilbage i maj 2011 havde svanerne således de to brødrepar Søren & Morten Nielsen samt Marc & Lee Rochester Sørensen med fra start i en kamp mod AGF.

Men efter kampen var al fokus altså rettet mod dansk-iranske Jalaei, der normalt gør sig på klubbens U19-hold efter han kom til klubben i efteråret fra Lyngby BK. Saman skrev i januar under på en længerevarende kontrakt med klubben.

Det ene point, det uafgjorte resultat kastede af sig, betyder at HB Køge øgede forspringet ned til Næstved Boldklub under nedrykningsstregen, da de grønblusede samtidig tabte 2-0 til B.93.

Hillerød Fodbold 1-1 HB Køge
1-0 Sebastian Pingel, straffespark (85. min)
1-1 Saman Jalaei (90. min)

HB Køge startopstilling
12. Berkant Bayrak
2. Marcus Mustac Gudmann
3. Gabriël Culhaci
7. Mike Jensen
10. Christian Tue
15. Efe Bayrak
16. Silas Hald
21. Niklas Jakobsen
22. Mattias Jakobsen
24. Casper Jørgensen
26. Jafar Arias

HB Køge indskiftninger:
Janus Seehusen for Marcus Mustac Gudmann (37. min)
Youssef Dhaflaoui for Niklas Jakobsen (62. min)
Joachim Rothmann for Christian Tue (62. min)
Saman Jalaei for Jafar Arias (74. min)
William Madsen for Efe Bayrak (74. min)

NordicBet Liga Kvalifikationsspil, 4. spillerunde
Fredag d. 19. april 2024, 19.00
Right to Dream Park, Farum

Capelli Sport