18-årige Janus Seehusen: “Det er en drøm”

På papiret har 18-årige Janus Seehusen stadig alderen til at spille U19-fodbold, men midtbanespilleren har alligevel markeret sig flot på HB Køges hold i NordicBet Ligaen i denne sæson. Efter at være blevet skiftet ind i sæsonens to første kampe var Seehusen for første gang med i startopstillingen da han og holdkammeraterne i weekenden tørnede sammen med Hobro hjemme på Capelli Sport Stadion.

Og det er stort for den unge midtbanemand, at få lov at repræsentere sin lokale klub.

“Det er selvfølgelig en drøm at man starter i klubben som helt lille, hvor man kun spiller for sjov, og så nu endelig at kunne få lov til at prøve sig selv af i en start-11’er på førsteholdet. Der var selvfølgelig nogle sommerfugle i maven, men jeg gav den alt, hvad jeg havde. Vi fik desværre kun et enkelt point, men havde håbet på tre”, siger Janus Seehusen til HBKoge.dk, og fortæller videre, at opbakningen fra tilskuerne gav et ekstra skud energi og gjorde oplevelsen endnu større.

“Det var fedt med alle de fans, der var kommet og støttede op om holdet. Det gav lige lidt ekstra energi, og en ekstra oplevelse”.

Det giver vel også mod på mere og et håb om endnu flere startpladser?

“Ja, selvfølgelig. Jeg giver den alt, hvad jeg har, og håber selvfølgelig på mange flere startpladser for HB Køge, og så må jeg bare gøre alt, hvad jeg kan på træningsbanen for, at det kan lade sig gøre”.

Janus Seehusen har spillet i Herfølge Boldklub i sine tidlige barndoms- og ungdomsår, og har også været forbi ungdomsafdelingerne i både Brøndby IF og FC Midtjylland, men er altså nu hjemme i HB Køge, hvor han tidligere på sommeren skrev under på en treårig kontrakt.

Han nyder at træne og er inde i en god udvikling, hvor han i førsteholdstruppen er omgivet af en række noget mere erfarne spillere og trænere, som han kan lære meget af.

“Helt klart. Man kan suge meget til sig fra de mere erfarne spillere, som kan hjælpe og guide en på banen. Det er rart at kunne støtte sig op af dem, når man er så ung, som jeg er”, slutter Janus Seehusen.

Seehusen debuterede for HB Køge i forårssæsonen, og står noteret for i alt syv kampe på HB Køges bedste hold.

KØGE, DENMARK – JULY 30: Team Photo of HB Køge Men and women at Capelli Sport Stadium on July 30, 2021 in Køge, Denmark. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport)

Capelli Sport