5 års fødselsdag: Her er fremtidens Capelli Sport Stadion

Se video og billed-illustrationer af det færdigbyggede Capelli Sport Stadion længere ned i artiklen.

Køge Kommune og HB Køge kan fejre fødselsdag for Køge Idrætspark! Søndag d. 3. marts var det nemlig præcis fem år siden, Køge Idrætspark åbnede Capelli Sport Stadion med et brag af en 3-3-kamp i NordicBet Ligaen mellem HB Køge og FC Fredericia.

Idrætsparkens fodboldstadion har siden været hjemsted for blandt andet tre danske mesterskaber i kvindefodbold og tusindvis af fodboldkampe på både ungdoms- og seniorniveau, ligesom mange tusinde træningstimer er blevet lagt på banen af både lokalområdets fodboldspillere og HB Køges professionelle mandskaber. Faktisk måtte stadionbanens kunstgræsbane skiftes ud flere år tidligere end planlagt, fordi den bruges så hyppigt som hjemmebane af befolkningen i Køge og omegn.

I anledningen af den runde dag og den første hjemmekamp for et HB Køge-seniorhold i kalenderåret 2024 kan Køge Kommune og HB Køge nu løfte sløret for, hvordan Capelli Sport Stadion kommer til at se ud når den forestående anden etape af stadionbyggeriet er færdiggjort.

Første spadestik tages 1. maj, hvor byggearbejdet starter på Nordtribunen, der i øjeblikket fungerer som udebaneafsnit. Mellem de to erhvervstårne ud mod Stensbjergvej bygges én stor tribune med omkring 1.500 siddepladser.

Et par måneder senere begynder også arbejdet med at bygge den nye østtribune. Østtribunen kommer til at strække sig over to etager og kommer til at have en kapacitet på mere end 2.000 tilskuere.

Senerehen forlænges den nuværende hovedtribune, Vesttribunen, i begge ender og kapaciteten udvides derved fra 1.100 til ca. 1.500 tilskuere.

Capelli Sport Stadion bliver, når det står færdigbygget, det første stadion i landet, der er bygget specifikt til at leve op til DBUs nye stadionkrav til Superliga-fodbold. Den samlede tilskuerkapacitet bliver omkring 6.000 (alle overdækkede siddepladser) og byggearbejdet er projekteret til at blive afsluttet i 2026. Læs mere om realiseringsstrategien og udviklingen af Køge Idrætspark på Køge Kommunes hjemmeside.

Udover de nye tribuner og faciliteter rettet mod selve stadion og HB Køges profesionelle fodboldaktiviteter, kommer stadion også til at huse seks nye, moderne omklædningsrum til brug for breddeidrætten og i særdeleshed Køge Boldklub.

Byggeriet bliver udført af entreprenørfirmaet LM Byg, der er en del af Pihl koncernen. Totalentreprenøren har visualiseret det færdige stadion i nedenstående video og illustrationsserie.

Capelli Sport