Årets 1. Divisionsmål 2020 i HB Køge: Vingaards kongekasse

HB Køges flotteste 1. Divisionsmål i 2020 er blevet fundet. Den nu pensionerede fodboldspiller og tidligere HB Køge-anfører Martin Vingaard vinder prisen som følge af sit drømmemål en juniaften mod Vejle BK.

Magnus Wørts var først på en løs bold på egen banehalvdel, og med indersiden sendte midtstopperen det bolden frem mod anfører Vingaard. Hvad Wørts måske ikke havde set var, at Vejles midtbaneanker Yiber Ramadani var i bevægelse på vej fremad med bolderobring for øje. Men det havde Martin Vingaard, der strakte benet frem, kroppen tilbage og i fin balance akkurat prikkede bolden forbi modstanderen i rødt. Og det blev anførerens sidste boldberøring, inden venstrebenet blev svunget først bagud, siden fremad og hamrede til bolden. Hele fire sekunder tog det, før anfører Martin Vingaard kunne juble med sine holdkammerater. Han havde scoret fra egen banehalvdel.

“Det er alligevel sjældent, at man ser mål fra egen banehalvdel. Når jeg tænker lidt over det, er det en meget sjov oplevelse at have været med til. For i virkeligheden er det meget, meget få spillere, der får lov at opleve det – og selvfølgelig også endnu færre, der får lov at gøre det fra egen banehalvdel. Men det er et lille fint ‘selskab’, man kommer i, når man scorer fra egen banehalvdel. Så det var og er stadig rigtig fedt”, siger Martin Vingaard i dag om den vilde scoring, der for seks måneder siden sikrede HB Køge tre point mod Vejle og nu er blevet kåret til Årets 1. Divisionsmål i HB Køge 2020.

Scoringen var den første for Vingaard i HB Køge-trøjen og det sidste mål i karrieren, og målet slutter sig til en lang række af flotte Vingaardscoringer i Champions League, Europa League, MLS, Superligaen og 1. Division, hvor fynboen også scorede sin karrieres første seniormål.

“Det første seniormål, jeg laver er vidst en dribletur for B.1913 i 1. Division, så det var vidst også en af de bedre af slagsen, som jeg husker det. På samme måde er det mål mod Vejle selvfølgelig i den grad også et, jeg kommer til at huske. Men det er også min første personlige pris for et mål”, fortæller Vingaard.

Scoringen mod Vejle blev overbevisende kåret til Årets 1. Divisionsmål 2020 i HB Køge med hele 43% af stemmerne og der var således ingen tvivl om, at målet var noget helt særligt for andre end Martin Vingaard alene. Da scoringen faldt i det 79. minut var det som bekendt med til at sikre en sejr mod det nuværende Superliga-hold. Det var en sejr, som kom i en svær periode, hvor HB Køge gik ind til de sidste kampe i sæsonen som en del af bundkampen. Til det mener Vingaard i dag selv, at sejren såvel som målet, var med til at hæve humøret og stemningen i truppen i hans karrieres sidste sæson.

“Det var meget fedt, at det kunne være med til at give os det sidste boost i en svær sæson. I alle klubber, jeg har været i, har jeg scoret mål, så det ville være katastrofalt, hvis det skulle være HB Køge, der var den eneste, jeg ikke scorede i. Så på den måde tænkte jeg faktisk lidt over det, fordi jeg altid har set mig selv som målfarlig”.

Læs også: Vingaard efter kongekasse: Et af de mål, jeg vil huske

“Selvom jeg har spillet en mere defensiv rolle i FC Nordsjælland og HB Køge, så har det altid betydet noget for mig at kunne bidrage til holdet på den måde med mål. Derfor gik det mig også lidt på, at jeg ville have spillet i HB Køge uden at have scoret. I en periode tænkte jeg egentlig, at det ville komme på et straffespark, men så begyndte (Martin, red.) Koch at kæmpe med om topscorertitlen og det var trods alt lidt vigtigere”

I dag er Martin Vingaard træner på FC Københavns U17-hold, hvor han er med til at lære fra sig efter mange år på øverste niveau i ind- og udland. Og selvom støvlerne er lagt på hylden, bliver der stadig spurgt ind til det mål, der nu er kåret til HB Køges bedste i 1. Division i 2020 af de håbefulde, unge spillere.

“De unge gutter, som jeg træner med nu synes jo også, at det er meget sjovt og er blevet mindet om lige siden. Som det første spørger de altid ind til, hvordan jeg i situationen får den tanke, at jeg skal sparke med det dårlige ben fra egen banehalvdel. Men vi havde i pausen snakket om, at han stod langt ude, vi havde medvind og så skulle den prøves”, slutter Martin Vingaard grinende af og sender samtidig mange tanker til HB Køge, inden han takker for prisen og æren.

På en anden- og tredjeplads i kåringen af Årets 1. Divisionsmål fulgte henholdsvis Effiong Nsungusi Jr.s scoring i samme kamp mod Vejle og Marius Elvius’ flotte mål mod Viborg i december måned.

Vinderen af den valgfrie HB Køge-trøje er blevet kontaktet direkte.

Se alle de nominerede scoringer til Årets 1. Divisionsmål lige her

Capelli Sport