Abdul Arshad: “Har lært meget”

19-årige Abdul Arshad har i denne sæson taget springet fra U19 til senior, og står noteret for spilletid i 14 af de første 19 kampe i efterårssæson. Og offensivspilleren nyder at være med på seniorniveau, og har lært – og lærer fortsat en masse.

“Jeg har lært en masse. Det er et helt andet niveau, og jeg skal selvfølgelig stadig vænne mig til tingene, men jeg føler, at det bliver bedre og bedre. Jeg håber, at jeg får endnu mere spilletid i det næste halve år, og at jeg udvikler mig endnu mere, og blive en fast del af truppen”.

Hvad er du blevet bedre til det seneste halve år?

“Jeg føler, at jeg er blevet bedre til en masse ting, men der er selvfølgelig stadig meget at lære. Jeg er blevet bedre til at træffe beslutninger på banen, men jeg skal stadig blive meget bedre, for der kan altid bygges på. Og så er der blevet lagt et stykke fysisk arbejde sammen med Jonas (Lindberg, fysisk træner, red.), men der kan også lægges meget mere på. Og så er der nogle små ting, der gør at spillet er anderledes end i ungdomsrækkerne. Det går hurtigere, og man skal nogle gange tage færre berøringer end man har været vant til”.

Abdul Arshad har i flere år været en offensiv profil på sine ungdomshold, hvor fast og kontinuerlig spilletid var en del af hverdagen. Som nyoprykket seniorspiller er man rykket længere tilbage i hierakiet, og må vente på sin chance.

“Det er en tilvænning når man går fra at spille mange kampe som ungdomsspiller og til at sidde mere på bænken og vente på chancen som senior. Det er en del af det. Jeg skulle vænne mig til det i starten, men jeg er sikker på at jeg nok skal få masser af spilletid. Det handler om at man yder sit bedste, arbejder hårdt og lytter og lærer af trænerne.

Som offensivspiller har Abdul Arshad vist at han er en chanceskabende spiller, der gerne forsøger at sætte sin direkte modstander. Og selvom modstanderne i NordicBet Ligaen er på et andet niveau end i ungdomsrækkerne, så understreger han, at han ikke er bange for at udfordre.

“Jeg er en spiller, der godt kan lide at udfordre og gøre de ting, jeg er god til. Og jeg er ikke nervøs for at gøre det – heller ikke selvom det er på det her niveau. Det handler om at finde balancen, og gøre det på de rigtige tidspunkter.”

Og heller ikke på det fysiske plan lader han sig kue, selvom tacklingerne er hårdere end han har været vant til.

“Det giver noget hår på brystet, og gør også at man selv giver lidt mere i duellerne. Og selvom modstanderen er større end en selv, så kan man sagtens give et skulderskub eller to,” slutter Abdul Arshad.

Abdul Arshad og HB Køge møder på søndag den 13. november kl. 15.00 Hvidovre IF i årets sidste kamp i NordicBet Ligaen. Kampen spilles på Capelli Sport Stadion.

Capelli Sport