Adam Ejler Hansen: “En drøm der gik i opfyldelse”

“Det var helt klart noget, som jeg havde set frem til. Det har altid været en drøm at spille for det Grønlandske landshold, og indtil for ganske nyligt vidste jeg ikke, at det var en mulighed. Så det var en drøm, der gik i opfyldelse” 

Sådan beskriver 17-årige Adam Ejler Hansen oplevelsen, da han var udtaget til det grønlandske landshold, der var samlet fra d. 7-15 september. Adam Ejler hansen har grønlandske bedsteforældre, men er opvokset i Danmark. Han er til dagligt en del af HB Køge U19. Adam Ejler Hansen fortæller her, hvordan samlingen forløb:

“Det var virkelig fedt. Der var et fantastisk sammenhold, og hele setuppet var meget professionelt. Man skulle hele tiden være på og klar på at vise sig fra sin bedste side. Vi har mødt nogle rigtig gode spillere, både da vi mødte udvalgte prøvespillere fra Afrika, og da vi mødte FC Nordsjællands unge spillere, hvor man blev matchet på det tekniske niveau”, siger unge Adam Ejler Hansen. 

Netop kampen mod FC Nordsjælland var højdepunktet på samlingen for Grønland, da de på Right to Dream Park foran mange grønlandske tilskuere tabte med 4-1. I kampen mod FC Nordsjælland blev Adam Ejler Hansen kåret til banens bedste.

“Jeg synes det gik meget godt, specielt i kampen mod FCN, hvor jeg fik en masse spilletid, på trods af vi spillede så mange kampe på så kort tid. Jeg lærte også en masse nye mennesker at kende, hvilket jeg er virkelig glad for”, fortæller Adam Ejler Hansen og uddyber, hvad han tager med sig fra træningslejren:

“Samtidig lærte jeg, hvordan man lever som professionel og fik et indblik i hvor meget det kræver både fysisk og mentalt. Jeg har blandt andet lært, at det er meget vigtigt at passe på sin krop, så selvom man virkelig gerne vil træne og spille kamp hver dag, så skal man også hvile og bruge tid på at restituere, så man er 100% klar, når det gælder.”

 

Den grønlandske landstræner Morten Rutkjær fremhæver også, hvordan træningslejren kastede en masse positive ting af sig:

“Det var en meget vigtig samling for det fremadrettede arbejde med Grønlands landshold. Vi rykkede os meget som hold i positiv retning, så det var en fornøjelse. Vi har også fokus på, at vi skal være sammen med befolkningen om landsholdet og der skal skabes en eufori omkring landsholdet. Det skete i de ti dage, vi var samlet, hvor prikken over i’et var næsten 700 grønlændere til kampen mod FC Nordsjælland. Vi er på vej og træningslejren var et kæmpe stort skridt for os”. 

Landstræner Morten Rutkjær var også meget tilfreds med HB Køges U19-spiller Adam Ejler Hansens præstation på træningslejren og særligt i kampen mod FC Nordsjælland. 

“Adam gjorde det godt. Han vidste sig flot frem og krydrede det med at blive kampens spiller mod FC Nordsjælland. Han vidste gode takter, især i det fremadrettede spil og generelt på hele turen. En fornøjelse at arbejde med en så dedikeret spiller som Adam” 

Du kan se kampen mod FC Nordsjælland, hvor Adam Ejler Hansen blev kåret til banens bedste, herunder. 

Capelli Sport