Adedeji før EM-semifinale: “To hold med masser af kvalitet

Det danske fodboldlandshold har spillet sig frem til EM-semifinalen på Wembley, og fodboldfeberen raser over hele landet. Onsdag aften spiller Danmark mod England i en direkte duel om en plads i EM-finalen. Mens langt størstedelen af spillerne i HB Køges trup naturligvis håber på dansk sejr, så er der en enkelt spiller, der har det fuldstændig omvendt.

HB Køges offensivspiller Jubril Adedeji er opvokset i London, og han håber og tror på, at det bliver hans hjemland, der sikrer finalebilletten i onsdagens brag på Wembley.

“Jeg kommer selvfølgelig til at holde med England, men jeg tror, det bliver en god kamp. Jeg ser frem til at se to gode hold, som begge har været stærke, men jeg tror, at England tager sejren. England har været meget solide gennem hele turneringen, og i sidste kamp fik de en masse selvtillid og scorede fire mål, og de har endnu ikke lukket mål ind i turneringen, så jeg synes, England ser gode og lovende ud”, fortæller Jubril Adedeji til HBKoge.dk.

Masser af respekt for Danmark

Selvom England er favorit hos bookmakerne, spiller på hjemmebane og har langt de fleste tilskuere i ryggen til kampen, så tror han ikke på, at de engelske fodboldstjerner kommer til at undervurdere Danmark. De vil gå til kampen og have masser af respekt for Danmark.

“Jeg er sikker på at England har respekt for det danske landshold. Man må aldrig undervurdere sin modstander – og slet ikke i sådan en turnering, hvor man kun spiller én kamp mod hinanden, og alt kan ske. Danmark har gjort det rigtig, rigtig godt og er nået til semifinalen, og man er nødt til at have stor respekt for sin modstander”.

Jubril Adedeji har set Danmarks kampe i løbet af turneringen, og synes at holdet har leveret et flot EM, og har flere strenge at spille på.

“Danmark har spillet rigtig, rigtig godt. Jeg synes spillere som Andreas Christensen og Pierre-Emile Højbjerg har været stærke, og så har en af nøglerne været den måde som Danmark opbygger deres offensive spil. England skal også være opmærksomme på de forreste spillere, Dolberg ser godt ud og har scoret tre mål på ikke særlig mange chancer, og det er også en trussel. Det samme med Braithwaite, som løber hele tiden, så der er noget at have fokus på i begge ender af banen”, siger Jubril Adedeji.

Barndomsven tørner ud for England

Når England spiller, så er der særligt en af spillerne, Jubril Adedeji holder et ekstra godt øje med. Barndomsvennen og Arsenalprofilen Bukayo Saka, der er en del af den engelske trup.

“Han var med i Englands kamp mod Tjekkiet i gruppespillet, men var ikke med mod Tyskland i kvartfinalen, hvor han var skadet. Vi voksede op i samme område i London, så vi har kendt hinanden i mange år – siden vi var 10-11 år, og vi taler af og til med hinanden. Jeg ved at han glæder sig til kampen”.

“Held og lykke Danmark…”

Jubril Adedeji forventer en god fodboldkamp mellem to gode hold, der har gjort det godt.

“Det bliver en god kamp, og med to hold med masser af kvalitet, og så må vi se, hvad der sker”, lyder det fra Adedeji, der tydeligt kan mærke at fodboldstemningen har ramt Danmark.

“Jeg kan helt klart mærke stemningen her i Danmark, og man kan både høre og se de danske fans i gaderne. Særligt efter sejrene over Wales og Tjekkiet. Der er fodboldfeber over hele landet, så det er en rigtig god atmosfære”, siger han og slutter af med at ønske Danmark en god kamp:

“Held og lykke til Danmark, men jeg tror, England vinder”.

Capelli Sport