Agger: Aldrig før stillet så offensivt

Nøjagtigt som for to uger siden, hvor det blev til en overtidssejr imod Vejle Boldklub, var der højt humør i HB Køges omklædningsrum efter gårsdagens dramatiske 3-2-sejr over Fremad Amager. Men selvom afslutningerne på de to kampe havde visse lighedstræk, så oplevede Cheftræner Daniel Agger sejren som noget helt andet end sejren i Vejle.

“Det er anderledes den her gang. Det her var en kamp, vi dominerede og som vi aldrig måtte tabe. Men det var vi jo på vej til. Derfor er det positive også, at vi aldrig gav op. Vi blev ved og ved og ved. Også efter vi var kommet på 2-2, da gik vi stadig efter det tredje mål,” siger Agger og uddyber;

“Det var heldigvis en kamp, hvor vi havde bolden. Jeg tror aldrig før, vi har haft så mange spillere på banen, der alle bedst har kunnet li’ selv at være på bolden. Men det var derfor, det kunne lade sig gøre for os at vende det rundt. Vi var da lidt bekymrede for de kontraangreb, der kunne komme imod os, med tanke på alle de spillere med offensive mindset, vi havde på banen. Men vi var blandt andet gode til at få afsluttet vores angreb, så vi i hvert fald ikke fik omstillinger imod os.”

Efter et år hvor holdets kampe på udebane ikke har kastet så mange point som ønsket af sig, kan Agger og resten af holdet nu altså glæde sig over den anden sejr i streg på udebane. I begge tilfælde altså efter overtidsscoringer.

“Det er en sejr som den her, der giver noget til vores mentalitet og sammenhold. Det er de her tendenser med at vi nu kan tage sejren i de tætte kampe, der gør, at vi kan tage skridtet videre. Det er små ting i kampene, der kan være med til at ændre på hele ruten for holdet,” siger Cheftræneren.

Både Nemanja Cavnic og William Madsen måtte se kampen fra tribunen grundet mindre skader, og med blandt andre Janus Seehusen og Max Sauer som også fortsat er ude, måtte Agger og co. undervejs finde alternative løsninger i opstillingen.

Mod kampens slutning var Jonas Jensen-Abbew således eneste skolede forsvarsspiller tilbage på banen for HB Køge, mens Mike Jensen var den eneste på midtbanen, der ikke havde sine primære forcer i offensiven. Til slut kulminerede den alternative opstilling, da den dobbelte målscorer Yousef Salech måtte vikariere som midterforsvarer efter sin sidste scoring.

“Vi har kun de spillere, vi har. Der er ikke så meget andet at sige. Vi havde stort set kun offensive spillere til rådighed i dag og kun en halv bænk fordi vi er lidt ramte af skader. Men nu gik det godt, og så kan vi grine lidt af situationen. Var det ikke gået godt, så havde vi nok haft sværere ved det,” siger Agger.

Flere af de skadede spillere ventes snart at kunne vende tilbage til banen igen. Næste kamp for HB Køges NordicBet Liga-mandskab venter først om to uger, da ligaen ligger stille i næste weekend grundet landskampe. På den anden side af landskampsterminen venter FC Fredericia hjemme på Capelli Sport Stadion.

Capelli Sport