Agger: “Det er en mental ting nu”

Det første opgør i NordicBet Ligaens Kvalifikationsspil bød på et nederlag på 3-1 til Hobro IK for HB Køge søndag eftermiddag. Det efterlader HB Køge med fire nederlag i streg i NordicBet Ligaen, og den negative stime begynder at ramme holdet mentalt, siger Cheftræner Daniel Agger.

“Det er en mental ting for os nu og det er farligt. Vi er ikke blevet et dårligere fodboldhold de sidste fire uger. Længere er det heller ikke siden, at vi slog Helsingør og spillede lige op med Vejle. Det er oppe i hovedet, det foregår og den eneste måde at komme ud af det på er at arbejde endnu hårdere. Men det viser også, hvor mentalt et spil fodbold er,” siger Agger efter nederlaget som i han i høj grad også tilskriver holdets egne fejl i hjemmekampen mod Hobro.

“Det var tydeligt, hvad der var problemerne for os i dag og det var tydeligt, hvad vi gjorde godt. Det største problem var, at vi ikke kunne finde ud af at forsvare vores eget mål. De har fire skud på mål og scorer tre gange. På simple, dumme fejl fra vores side kommer de til chancerne. Og så var vi i øvrigt heller ikke skarpe nok i den anden ende. I alt spillet mellem boksene synes jeg egentlig, vi var det bedste hold. Men det er jo inde i dem, kampene bliver afgjort. Vi skaber problemerne for os selv. Det gør vi og det har generelt været vores problem,” siger Agger, der dog også gerne vil anerkende modstanderens styrker.

“Men vi må også give Hobro kredit. De kan de klassiske dyder med at løbe og løbe og løbe – og arbejde og arbejde og arbejde. Selvom de ikke får fat i bolden og ikke rør den ret meget i hele kampen, arbejder de alligevel videre. Og så udnytter de effektivt vores fejl,” siger han.

Samtidig peger han på netop nogle af de samme dyder, som nogen af dem HB Køge må finde frem i den kommende tid for at få vendt den negative stime.

“Det polerede fodboldspil må komme i anden række. Nu handler det om at tage de løb, der skal til. Vinde de dueller, der skal vindes. Vi skal arbejde os ud af det,” slutter Agger.

Capelli Sport