Agger efter 5-3-sejren: ”Spillerne har taget ansvar for vores situation”

Fire scoringer i løbet af de sidste 20 minutter vendte et truende 3-1-nederlag til en dramatisk 5-3-sejr i søndagens udekamp mod Nykøbing FC. En vild udvikling – særligt med tanke på, at HB Køge inden opgøret havde tabt de seneste fire opgør i ligaen. Men cheftræner Daniel Agger har set sine spillere intensivere deres fokus i løbet af den seneste uge, og derfor fortjente de også den fulde gevinst i form af sejren og tre vigtige point, forklarer han efter kampen.

”Der er rigtig mange af vores spillere, der har taget ansvar for den situation, vi står i. Taget ansvar både på holdets vegne og på egne vegne. Det har været positivt at se. Vi har haft en rigtig god træningsuge, hvor vi sammen har fundet løsninger. Det er ikke noget, vi bare har gjort som trænerteam – det er noget, vi har gjort som et samlet hold. Det synes jeg også vi kunne se i dag,” siger Daniel Agger, der især roser sine spillere for den autoritet, de viste i slutningen af opgøret.

”Selvom vi kom i en svær situation bagude 3-1 på en tung bane, så leverede vi det ene gode angreb efter det andet og var ekstremt skarpe i vores offensive spil. At kunne være bagud 3-1 på udebane og stadig komme med den energi og positivitet fremadrettet i slutningen af kampen, det skal spillerne have stort cadeau for. Vi og de troede på det, især da vi fik reduceret til 3-2. Men derfra og så til at gennemføre comebacket, det kræver stor karakter og det skal spillerne roses for at vise. Det havde været nemmere at føje sig, men de tog fat og gav ikke slip på kampen igen.”

Cheftræneren håber, at comebacket kan anspore holdet til at levere flere spillemæssigt og mentalt stærke præstationer i den kommende tid.

”Det her beviste overfor spillerne og vores fans at vi godt kan levere varen. Og det er egentlig det vigtigste at tage med fra den her kamp. Det er ikke bare noget, vi siger, vi kan. Vi gør det rent faktisk. Når vi sætter tingene rigtigt sammen og kommer med den rigtige indstilling, så skaber vi også resultater. Det er et budskab, der er til at forstå for både spillere og fans – især nu når vi alle har set det med egne øjne,” siger Agger, der selv har øjnene rettet mod det næste, der skal trænes på inden den kommende weekends opgør mod FC Fredericia.

”Vi har i løbet af sæsonen fokuseret meget på at have bolden. Men det har været uden at få maksimalt ud af det selv. Det har desværre også skabt masser af omstillinger imod os og det forsøgte vi at lukke ned i dag, og vi syntes også vi lykkedes nogenlunde med det. At vi så gav nogle andre nemme mål væk, er så det næste vi må kigge på,” forsikrer Daniel Agger.

Med sejren hoppede HB Køge forbi netop FC Fredericia i tabellen og op på en foreløbig 2. plads i kvalifikationsspillet. De to hold mødes på søndag klokken 14.00 på Monjasa Park i Fredericia.

Capelli Sport