Agger og Jacobsen har fået A-licensen

Et langt uddannelsesforløb har nået sin ende for HB Køges cheftræner Daniel Agger og First Team Coach Lars Jacobsen, der tidligere på ugen skulle til eksamen og forsvare deres hovedopgave på DBU’s A-træneruddannelse.

“Det har været et etårigt forløb, som vi begge bestod i mandags, og det er vi glade for. Der har været meget at se til, og det har været hårdt, for der har været mange platforme, som vi skulle arbejde på begge to, så det var dejligt at få det overstået. Men det stopper jo ikke her for nogen af os. Vi har begge den tanke, at vi også gerne vil have vores p-licens på et tidspunkt. Og det er jo så et nyt forløb, men A-licensen var et vigtigt step på vejen, og et meget lærerigt step. Men vi skal også videre, fordi vi begge er ærgerrige og vil noget med fodbolden, og hele tiden gerne vil dygtiggøre os, så forhåbentlig får vi også mulighed for det,” fortæller Lars Jacobsen til HBKoge.dk.

Mandag den 17. januar bestod de to HB Køge-trænere den afsluttende eksamen, og det var en god oplevelse for både Agger og Jacobsen.

“Det var sjovt. Der har været flere eksamener, men den her var selvfølgelig den største, hvor man skulle ind og forsvare sin skriftlige opgave, og man havde en decideret teorieksamen, hvor man skulle fortælle, hvad man vidste om fodbold, og analysere forskellige ting. Jeg har det lidt som da jeg gik i skole – man gør det så godt, man kan, og det var jo så heldigvis godt nok, men man skal da lige mærke, at man lever i de her situationer. Jeg tror, at vi begge har en idé om at vi godt ved, hvad fodbold handler om, så det skulle jo nok gå, men når man så endelig er der, så vil man jo gerne gøre det så godt som muligt. Det er fedt. Jeg synes det var sjovt og spændende og så ender det som regel med at være en hyggelig fodboldsnak.”

A-licensuddannelsen har været et etårigt forløb, men coronaen har af og til besværliggjort forløbet en smule, men der er fundet gode løsninger hver eneste gang

“Det har været et besværligt år i forhold til mange af de ting vi skulle lave, som er blevet besværliggjort på grund af corona. Aflyste ture, nye ture. Der kan det da godt være, at vi er lidt krukkede. Vi er i hvert fald dem, der har været de klart sværeste at løse de her ting med, fordi vi jo også har haft et hold vi skulle træne samtidig, og i perioder, der har det hold ikke fået de point det skulle, så der har været masser af pressede stunder, men vi har fundet en løsning sammen med instruktøren og DBU. Og vi er super glade for at vi er kommet så fint igennem det her år. Det må jeg sige. Når det handler om fodbold, så skal vi nok finde løsningerne,” slutter Lars Jacobsen.

Capelli Sport