Agger: Vi viste karakter

Efter sidste weekends store nederlag i Fredericia fik HB Køge søndag oprejsning med 2-0-sejren over NordicBet Liga Kvalifikationsspillets førerhold, Hillerød. Cheftræner Daniel Agger var da også en tilfreds mand efter opgøret, som HB Køge ikke bare vandt men også dominerede spillemæssigt langt størstedelen af de 90 minutter. Især hans mandskabs kampgejst og sejrsvilje fremhæver han som afgørende for at sejren kom i hus.

“Vi havde en anden gejst i forhold til at forsvare i dag. Vi gik i duellerne og vi bakkede hinanden op. Det er det vigtigste at tage med fra den her kamp. Når en af vores spillere blev slået i en duel, så stod den næste klar. Det burde være en selvfølge, men det er det ikke altid – slet ikke, når tingene ikke går ens vej. Så det skal spillerne have kæmpe stor ros for. At vise den karakter og stå op for hinanden på den måde. Det gjorde hele forskellen,” sagde Agger efter kampen og udpegede, hvad der ellers lykkedes for svanerne i opgøret:

“Vi stresser dem. Vi holder i bolden. Vi vinder flere dueller end vi har gjort i de seneste kampe – måske stadig ikke helt nok, men markant flere end ellers. Vores organisationen var bedre, vi forsvarede vores eget felt bedre og vi kunne have scoret langt flere mål, end vi gjorde. Der var masser af chancer og andre små muligheder, som var lige ved og næsten at blive til rigtig store chancer. Der var også mange indlæg i boksen og vi fik dem generelt presset tilbage. Men det vigtigste var jo uden tvivl at få de tre point. Så at vi også spillede godt var en bonus for os.”

Først efter 50 minutters spil lykkedes det HB Køge at få bragt sig foran, da Yousef Salech steg til vejrs og stangede et knaldhårdt hovedstød i mål. Salech og holdkammeraterne havde haft flere chancer i løbet af første halvleg – både med hovedet og med fødderne, så forløsningen var stor på Capelli Sport Stadion, da kuglen endelig ramte netmaskerne.

“I pausen snakkede vi om, at vi skulle blive ved med at slå indlæggene, blive ved med at tage løbene til både forreste og bagerste stolpe og så skulle målet nok komme. Og der gik jo heller ikke så længe, før det skete. Vi havde følelsen af, at vi nok skulle få hul på dem. Det vigtigste er at komme til chancerne og fordi vi kom det, gav det os også en god følelse af, at det nok skulle lykkes,” fortæller Daniel Agger.

Først i kampens sidste spilleminut blev opgøret endegyldigt afgjort, da Mike Jensen satte en kontrascoring ind til 2-0. Målene kan ses her.
Scoringen lettede stemningen blandt de fremmødte tilskuere på Capelli Sport Stadion, som dermed kunne fejre en sejr i jubilæumskampen – HB Køge herrernes officielle kamp nummer 500 – i de sidste minutter.

“Når resultaterne ikke er med en, er det klart, at man bliver mere og mere anspændt til den næste kamp. Så selvfølgelig var det vigtigste at få de tre point i dag. Men spillerne ved også godt, at vi kan slå alle hold i den her række. Her var det kvalifikationsspillets stærkeste hold vi mødte. Hillerød har virkelig gjort det godt det seneste lange stykke tid og de ved hvordan man vinder kampe. Så det var altså ikke bare lige at gå ud og besejre dem,” siger Daniel Agger og tilføjer afsluttende om resultatets betydning for stillingen i rækken:

“Det her var et vigtigt skridt på vejen for os, men der er stadig lang vej inden vi er i mål.”

På fredag venter der et nyt vigtigt opgør, når hans mandskab skal til Sundby for at møde Fremad Amager. Amagerkanerne ligger pt. under nedrykningsstregen med syv point færre end HB Køge med seks kampe tilbage af sæsonen.

Capelli Sport