AJ: Har allerede rykket os defensivt

Efter en start med defensive fejl, der kostede både mål og point, er skuden blevet vendt for HB Køges NordicBet Liga-mandskab forud for fredags opgør imod Hvidovre IF. I de seneste to kampe er der således ikke blevet lukket mål ind hos svanerne, og ifølge den nytilkomne Jonas ‘AJ’ Jensen-Abbew, skyldes det at holdet allerede har udviklet sig og lært af fejlene i starten af sæsonen.

“Vi har indset, at de fejl, vi har lavet i de første kampe, har kostet os point. Nu er det lykkedes os at få dem elimineret og vi har stået stærkt defensivt i de sidste par kampe og holdt modstanderne fra chancer. Så vi har rykket os meget på det punkt,” siger AJ og fortsætter:

“Vi er mere opmærksomme, når vi er i en presset situation nu. Nogen gange må vi også bare sparke bolden væk og finde tilbage i vores defensive organisation, i stedet for at tage chancen og prøve at småspille os ud af problemerne. Men det handler selvfølgelig om at finde den rigtige balance i, hvornår vi spiller kort og hvornår vi sparker langt.”

Mens HB Køges to foreløbige sejre blev sikret imod Hillerød og Nykøbing FC, som begge har fået en pointmæssig skidt start på sæsonen, venter nu et opgør imod Hvidovre IF, som ligger 2’er i tabellen med fire sejre og et enkelt uafgjort resultat efter de første fem spillerunder. Men det kommer ifølge Jonas Jensen-Abbew ikke til at ændre noget i HB Køges tilgang til kampen, at der nu venter en modstander fra toppen af rækken.

“Det bliver en rigtig intens kamp. Der kommer til at være to gode hold på banen og det kommer nok også til at være en tæt kamp. Men fra vores synspunkt kommer det ikke til at ændre noget, ligegyldigt hvem modstanderen er. Vi skal bare ind og gøre de samme ting, som vi gjorde i tirsdags imod Nykøbing. Vi så, at det fungerede og var svært for modstanderne at håndtere. Så vi føler os ikke pressede af, at Hvidovre har fået en god start. Vi ved, hvad vi kan og vi ved, hvilke kvaliteter, vi har på vores hold. Nu har vi også fået noget selvtillid, vi har vundet de sidste to kampe og startet en god stime, så jeg kan ikke se, hvorfor det ikke skulle fortsætte,” slutter Jonas Jensen-Abbew.

Hvidovre IF – HB Køge
NordicBet Liga, 6. spillerunde
Fredag 19. august, 18.30
Pro Ventilation Arena, Hvidovre

Capelli Sport