Al info om dagens lodtrækning: UWCL-kvalifikationskampe spilles i Køge

Fredag kl. 13.00 blev der trukket lod til første runde af kvalifikationen til UEFA Women’s Champions League.

1. runde af kvalifikationsspillet afvikles som 11 miniturneringer med deltagelse af 3 eller 4 hold i hver gruppe. Holdene i hver enkelt gruppe mødes efter lodtrækning i først en semifinale og siden i en eventuel finale. Hver enkelt gruppespil afvikles alle gruppekampe på det samme stadion, og med en af en de deltagende klubber som værtsklub.

Lodtrækningen faldt ud således at HB Køge i kvalifikationen møder finske KuPS Kuopio i semifinalen, mens vinderen af opgøret mellem serbiske Spartak Subotica og færøske KÍ Klaksvík venter i en eventuel finale.

Efterfølgende forhandlede HB Køge sig til en hjemmebanefordel – alle fire kampe i mini-turneringen kommer således til at blive spillet på Capelli Sport Stadion i Køge.

Semifinalen i 1. kvalifikationsrunde spilles onsdag den 6. september, mens finale og bronzekamp spilles lørdag den 9. september.

Mens HB Køge var seedet til dagens lodtrækning, var svanernes semifinalemodstander fra KuPS Kuopio useedet. KuPS er finske mestre, og nåede sidste år frem til 2. kvalifikationsrunde, hvor holdet måtte forlade turneringen efter et samlet 3-2-nederlag mod østrigske St. Pölten, der med sejren kvalificerede sig til Champions League-gruppespillet.

11 af de 41 klubber der er med i 1. runde kvalificerer sig til 2. runde af kvalifikationen, hvor også Slavia Prag, Rosengård og Roma træder ind i turneringen. Der er lodtrækning til 2. runde den 15. september, og kampene afvikles som dobbeltopgør den 10./11. oktober og den 18./19. oktober.

Capelli Sport