Som hånd i handske: HB Køge og Alberte Vingum forlænger

HB Køge har forlænget kontrakten med Alberte Vingum. Den 19-årige keeper, der har været udtaget til de seneste danske A-landsholdssamlinger, har skrevet under på en ny, længerevarende aftale efter 2,5 udviklingsrige år i klubben.

“Alberte har gennemgået en fantastisk udvikling hos os og hun er slet, slet ikke færdig med at forbedre sig. Hun passer perfekt ind i vores klub og miljø. Som hånd i målmandshandske, har jeg lyst til at sige. Hun er vellidt blandt alle og så er hun vokset både teknisk og især mentalt i sin tid her – og nu høster vi frugterne med de præstationer, hun leverer på banen,” siger cheftræner Kim Daugaard.

Alberte kom til som 16-årig fra Odense Q i sommeren 2021 og spillede i første omgang på HB Køges ungdomshold. Siden blev hun rykket op på førsteholdet som reservekeeper og nu spiller hun fast som førstevalget i målet hos de danske mestre. I samme periode er Alberte gået fra at repræsentere de danske U19-landshold over U23-landsholdet til nu at være med omkring A-landsholdet.

“HB Køge er det fedeste sted for mig at forsætte karrieren, fordi jeg ved, jeg udvikler mig her. Jeg er glad for at være her sammen med mine holdkammerater og trænere. Vi har skabt et godt træningsmiljø sammen, og så har vi gode fans og mærker en stor opbakning fra byen og sponsorerne, så det er bare et rart sted at være, hvor der altid er god stemning,” siger Alberte Vingum og fortæller om sine mål med klubben fremadrettet:

“Vi var i Champions League gruppespillet det år, jeg kom til klubben som helt ung. Det har jeg en stor drøm også at komme til at spille med i selv. Og så skal vi selvfølgelig først og fremmest vinde det fjerde mesterskab til sommer!”

Alberte har spillet 30 kampe for HB Køge og holdt målet rent i de 18, siden hun debuterede imod Næstved/HG Kvindeelite i Kvindepokalen i august 2021. I 2022 blev hun tildelt Årets Talent/Danske Bank Prisen i HB Køge.

I aften kan du i dit podcastfeed høre Alberte fortælle mere om forlængelsen, sin tid i HB Køge indtil nu og sine ambitioner på landsholdet. Alberte har nemlig gæstet Køge TV & Podcast forud for weekendens åbningskamp i Gjensidige Kvindeliga. Hun og holdkammeraterne møder AGF på søndag klokken 13.00 på Capelli Sport Stadion. Køb billet til kampen her.

Albertes ProfilPartner i HB Køge er Bistro17.

Capelli Sport