Alfred Gøthler forlænger

HB Køge har underskrevet en ny længerevarende aftale med den 17-årige angriber Alfred Gøthler.

Alfred spiller på U19-holdet, men debuterede for klubbens NordicBet Liga-mandskab i udekampen mod FC Helsingør d. 20. maj. Senere kom han også i aktion i udekampen mod AC Horsens og han står dermed noteret for to førsteholdskampe for HB Køge.

I U19 Divisionen har Alfred lavet 12 mål i 12 optrædener siden han sæsondebuterede for holdet i december måned.

“Alfred kan lave mål. Det har han vist på alle ungdomsniveauer indtil nu, så vi tror, det bare er et spørgsmål om tid og spilletid, inden det også kommer til at ske på vores førstehold. Med det sagt fyldte han kun 17 år i sidste uge, så der er selvfølgelig stadig en modning og udviklingsproces, vi skal være tålmodige med. Det kommer vi til at være – og det er nok også derfor, Alfred ligesom mange af vores andre unge spillere, ser HB Køge som det rigtige sted at spille og tage skridtet ind i professionel seniorfodbold,” siger Talentchef i HB Køge Steen Knudsen.

Alfred kom til HB Køge fra Greve i efteråret 2022. I 11 liga-optrædener scorede Alfred 15 mål i løbet af efterårssæsonen for HB Køges U17-hold, inden han altså blev rykket op i U19-truppen og sidenhen fik førsteholdsdebut i foråret.

“Siden han kom hertil, har Alfred har rykket sig enormt meget. Han er klog og ærgærrig, men har ikke for travlt, og det er de primære grunde til hans store udvikling. Han kunne sagtens have valgt at søge mod en større klub nu, for der er masser af interesse for ham. Men han forstår, hvordan han skal gribe tingene an. Det gælder for så vidt både generelle ting som hans skolegang, sociale liv og karriere, men også når der skal læres noget nyt på træningsbanen. Forlængelsen er et udtryk for tillid fra os til ham – men vi føler i høj grad også, det går den anden vej, og det er vi stolte over,” siger Steen Knudsen.

Alfred Gøthler havde 1,5 år tilbage af sin tidligere kontrakt med klubben inden forlængelsen.

Capelli Sport