Ambitionerne er store i HB Køge

Af Direktør Per Rud

Liga for ungdom, 3F Superliga og Champions League for kvinder – har vi da fuldstændig mistet forstanden i HB Køge?

Tidligere havde vi en smal organisation, et utidssvarende stadion og en alt for lille sponsorlounge, men tiderne har ændret sig. Så ja, armbevægelserne er store, og selvfølgelig kan det lyde som oppustede ambitiøse planer, men vi har altså arbejdet os fremad hele tiden, og med Capelli Sport i baghånden og flytning til Køge Idrætspark har vi en stærk tro på fremtiden.

Nye topmoderne omklædningsfaciliteter, nyt styrketræningsområde, førsteklasses event- og sponsorfaciliteter, rummelige administrations- og trænerlokaler og taktik- og møderum. Alt sammen muliggjort i et samarbejde mellem Køge Kommune, private investorer samt HB Køge – og tilmed i en førsteklasses geografisk placering midt i en storvækstende by som Køge.

Vi har til trods for Covid-19 mærket byens opbakning til vores fodboldklub og vores netværk. Vi vokser i NETVÆRKET bag HB Køge, og når vi kan byde indenfor i vores nye lounge, vil vi få nogle muligheder, der er helt på Superliganiveau.

Vi ved godt, at vi fodboldmæssigt hos herrerne ikke er på Superliganiveau – der er plads til masser af forbedring. Vi har strategisk valgt at prioritere først at skaffe de rette forhold til vækst via etablering af tidssvarende stadion-, sponsor- og træningsfaciliteter.

Næste step er investeringer i vores fodboldhold. Fremtiden byder på spillere, der har Superligaerfaring- og niveau krydret med spillere af egen avl og spillere, som Capelli Sport-netværket giver os adgang til. Udvikling af egne spillere i klubben vil fortsat være af stor prioritet, og de midler, som vi investerer, vil ikke blive færre.

Målet er systematik, hvor måden vi gør tingene på i HB Køge, er så struktureret, at det ikke handler om personer – altså hvem der er cheftræner eller sportschef eller scout. Det handler om, at klubben er så fokuseret og tydelig i sin strategi, at klubben er over personerne, hvad angår spillestil, rekruttering af medarbejdere etc. Vi er allerede godt i gang med denne udvikling. Statistik, systemer, hjælperedskaber, eksperter skal ansættes til at varetage disse funktioner.

Eksperter er ansat, og der bliver til stadighed ansat flere. Vi er pt syv fuldtidsansatte eksperter og fem deltidsansatte, eksempelvis analytiker, fysiske trænere, målmandstrænere, head of coaching, head scout, mentaltræner samt topcentertræner.

På kvindesiden har vi taget Danmark med storm, og her er rejsen først kun lige begyndt. Vi havde en målsætning om Champions League på fem år, men ligger allerede nu nummer 1 i ligaen. De to bedste hold spiller Champions League fra sommer, og vi går med planer om fuldtidsfodbold fra sommer, som den første kvindelige klub i Danmark.

Vi er også her startet en ambitiøs satsning på udvikling af egne spillere, og under ledelse af forsker Søren Østergaard vil der komme masser af spændende historier om fremdrift på det område. Målet er liga for både U16- og U18-kvinder.

Vejen til sportslig vækst er via generering af øgede indtægter via:

  • Betydelig indtægtsforøgelse af sponsorater med etablering af ny lounge
  • Nyetableret HB Køge Event-afdeling med konferencer, dagsmøder, fester, intim-koncerter mm.
  • Flere match-day indtægter i takt med udvikling af Capelli Sport Stadion herunder merchandise
  • TV-indtægter både på grund af væsentligt forbedret TV-aftale, men også på baggrund af bedre sportslige præstationer
  • Transferindtægter, hvor vi traditionelt har hentet over tre millioner i gennemsnit per år. Vi tror på endnu større indtægter i fremtiden, også fordi vi ser det også kommer til at foregå på kvindesiden

Men HB Køge bliver ikke bygget på en dag. Vi skal tålmodig udvikle klubben på alle niveauer. Det betyder, at detaljegraden i samarbejdet med alle vores interessenter er afgørende herunder partnere, kommunen, moderklubber, samarbejdsklubber og fans bliver helt afgørende.

Til slut vil jeg rose vores fans, partnere, frivillige og moderklubberne Herfølge og Køge Boldklub. Hos alle gælder det, at vi savner normale tilstande, men er kommet igennem på gamle dyder som sammenhold og fællesskab.

Jeg vil på vegne af alle de dygtige medarbejdere i administrationen ønske alle en glædelig jul og et godt nytår og igen ydmygt takke for den opbakning, vi møder i Køge By og regionen. Det er ganske enkelt helt unikt.

Glædelig Jul!

Capelli Sport