Amerikaners danske fortid blev HB Køges held

Den 38-årige amerikaner Jason Arnold har været en nøglefigur i Capelli Sports indtræden i dansk fodbold og i HB Køge. Men hvorfor var det lige netop Danmark og HB Køge, som Jason Arnold og Capelli Sport faldt for i deres søgen efter en god samarbejdspartner på det europæiske marked?

En del af forklaringen skal findes i midt-90’erne, hvor dengang 13-årige Jason Arnold sammen med sine forældre og søster flyttede fra USA til Viborg, da faren fik arbejde på Flyvestation Karup. I løbet af de fire år som familien Arnold tilbragte i Danmark, spillede Jason Arnold fodbold i Viborg FF, og gik i dansk skole. Her fik han danske venner, som han stadig ser den dag i dag, hvilket er en af årsagerne til at amerikaneren både forstår og taler dansk.

Mødet med George Altirs og Capelli Sport

Som 27-årig blev Jason Arnold ansat som Operations Director i den professionelle fodboldliga USL Championship, som er den næstbedste fodboldrække i USA – lige under MLS. Her mødte han George Altirs, ejer og grundlægger af Capelli Sport, og deres bekendtskab førte siden til at Jason Arnold blev ansat i Capelli Sport. Først som General Manager i Wilmington Hammerheads FC og senere i Penn FC, som begge var ejet af George Altirs.

Sportsbrandet Capelli Sport vækstede i de følgende år og havde i den forbindelse et ønske om at sparke døren ind på det europæiske marked. Derfor åbnede Capelli Sport for fire år siden deres første europæiske afdeling i den tyske by Rattingen.

Capelli Sport og George Altirs gik siden ind i traditionsklubben MSV Duisburg, som eneste auktionær, og ejer derfor en del af den tyske 3. Ligaklub.

Mål om at finde en klub i Danmark

Jason Arnold var tæt involveret i Capelli Sports engagement i MSV Duisburg, og med Capelli Sports ønske om at finde yderligere en klub på det europæiske marked blev Jason Arnolds kendskab til Danmark afgørende.

Det blev et mål for ham og Capelli Sport at finde en god samarbejdspartner i Danmark, men det var tilfældigheder, der førte Jason Arnold og Capelli Sport til HB Køge. Via sit danske netværk blev forbindelsen til HB Køges direktør Per Rud etableret, og der blev arrangeret et indledende møde. Siden købte Capelli Sport 20 % af aktierne i HB Køge og blev i den forbindelse både tøjpartner og sponsor på stadionnavnet, ligesom Jason Arnold blev en del af bestyrelsen i HB Køge A/S.

God fødselsdagsgave

Efter halvandet års godt og tæt samarbejde og flytningen af HB Køge til Køge Idrætspark i foråret 2019 var HB Køge på udkig efter en stærk partner, der kunne være med til at løfte HB Køge til næste step. Det førte til yderligere dialog mellem partnerne. Dialogen endte med at Capelli Sport – på HB Køges 10-års fødselsdag i juli 2019 – investerede yderligere i klubben, og nu ejer 76 % af HB Køge.

Jason Arnold, som har primær arbejdsplads hos Capelli Sport i New York og bopæl i North Carolina, er på besøg i HB Køge i en uges tid ca. hveranden måned.

Denne historie blev første gang bragt i HB Køges Profilavis, udgivet december 2019. Han har ikke været på besøg i HB Køge under coronakrisen.

Capelli Sport