Anders Vang: “Det bliver et brag af en kamp”

Der er lagt op til den helt store guldduel, når HB Køge og Brøndby IF møder hinanden i sæsonens sidste og afgørende kamp på Capelli Sport Stadion. Gjensidige Kvindeligaens nummer 1 mod nummer 2 og med to hold, der begge har chancen for at sikre sig det danske mesterskab.

I HB Køge-lejren glæder man sig naturligvis til kampen, fortæller assistenttræner Anders Vang.

“Det bliver vildt. Det handler meget om at få restitueret i denne uge, men pigerne snakker allerede meget om, hvor meget de glæder sig til på lørdag. Vi har i hele slutspillet talt om, at hvis vi kunne få den hjemmekamp mod Brøndby, hvor det stadig kunne lade sig gøre at spille med om guldet, så ville vi gøre alt for det. Og nu går vi ind til kampen med “upper-hand” og er to point foran, og derfor måske med en lille smule mere ro i maven end de gør, og så bliver det bare et brag af en kamp”, siger han og fortsætter:

“Vi har haft mange tætte kampe mod Brøndby tidligere på sæsonen. Nogle gange, hvor det er faldet ud til vores fordel og nogle gange til deres. Jeg kan ikke drømme om en bedre sæsonafslutning – og så på hjemmebane foran vores eget publikum. Jeg tror, det bliver en fed dag”.

At HB Køge som oprykkerhold og debutanter i landets bedste fodboldrække kæmper med om guldet til det sidste, er en imponerende præstation.

“Vi vil selvfølgelig blive sindssygt skuffede, hvis vi ikke vinder, fordi vi ligger i pole position. Men Brøndby har masser af erfaring i de her kampe, og omvendt har vi ikke selv så meget erfaring. Hvis vi før sæsonen havde regnet med, at vi kunne blive mestre, så var der nok nogen, der havde grint af os. Nu står vi her før den afgørende kamp og kan i bund og grund selv afgøre det”.

“Vi har nogle spillere fra USA, som kender Brøndbys historie særlig godt, som de danske spillere jo gør, så vi håber at vi kan finde en fin mellemvej, hvor vi går ud og gør vores yderste og omfavner det moment, der er nu, hvor man kan blive danske mestre – uden at tænke alt for meget over det. Det mentale kommer til at betyde rigtig meget. Det er ikke så meget træningen i denne uge. Det er mere at få pigerne fit, og gøre dem mentalt klar til kampen. Det tror jeg bliver afgørende”.

Anders Vang fortæller altså, at det i ugen op til sæsonens sidste kamp handler om at holde træningen så normal som mulig.

“Vi har et par spillere, der er småskadede, og sådan er det jo, når man rammer sæsonens afslutning, så vi prøver at holde det så normalt som muligt, og så ved vi godt, at når vi træder ind på banen på lørdag, så vil der være flere sommerfugle i maven end normalt. Sådan er det jo. Men vi skal holde os selv nede på jorden, for arbejdet er ikke færdigt endnu”, slutter Anders Vang.

Capelli Sport