Arsenalfans strømmer til Capelli Sport Stadion

Onsdag aften gælder det Matchday 3 i UEFA Women’s Champions League, og her får HB Køge på hjemmebane igen besøg af et af verdens bedste fodboldhold. Denne gang er det Arsenal Women, der gæster Capelli Sport Stadion, og det er et opgør, som har tiltrukket stor interesse. Og naturligvis også fra fans af den engelske storklub.

Mere end 350 billetter er allerede solgt til udebaneafsnittet til onsdagens kamp, og det er noget der glæder Peter Høst, der er vicepræsident i den officielle danske Arsenalfanklub, Arsenal Danmark.

“Det er jo et udtryk for, at der for det første er mange danske Arsenalfans, og for det andet, så har Arsenal lige nu et kvindehold, som er rigtig stærkt. Det er ikke et hold, der har været ret meget i Danmark, og der er mange, som kommer til at se holdet live for første gang. Jeg tænker det er en ret unik mulighed, og så kombineret med at herreholdet ikke har spillet europæisk i den her sæson, så man længes efter at komme ud i sin Arsenaltrøje og søge fællesskabet med de andre Gooners. Det er ikke så tit, Arsenal kommer til Danmark, og lige nu, så må man helt objektivt sige, at så er kvindernes hold bedre end mændenes”, fortæller Peter Høst, der personligt har oplevet en spirende interesse for kvindefodboldholdet i sin engelske favoritklub.

// Køb billet til HB Køge – Arsenal //

Arsenal Women – tophold i England

“Jeg kan ikke udtale mig på vegne af de fleste, men jeg kan starte med at sige, at for mit eget vedkommende, er det i hvert fald sådan, at fodbold har for mig primært været en sport for mænd, og så er det i de senere år, at jeg har fået øjnene op for at der faktisk også er noget med kvindernes fodbold, der godt kan noget. Det er noget andet. Det er lidt ligesom i håndbold, hvor der både er herre- og kvindehold, og altså, det har bare taget lidt længere tid før jeg blev opmærksom på det i fodbold. Men det er især også noget med, at det jo får en helt naturlig interesse når nu Arsenal har et hold, som klarer sig rigtig godt”.

Peter Høst er – som tilfældet vel er for de størstedelen af de danske Arsenalfans – startet som fan af herreholdet, men med tiden er interessen for kvindeholdet taget til, fortæller han.

“Det er jo klubben, jeg er fan af. Og det med at Arsenal også har et stærkt kvindehold, det har taget mig noget tid at opdage. Det tror jeg, der er flere der kan nikke genkendende til. Og så tænker jeg, at der er en kombination af at succes avler interesse og opmærksomhed og skaber fans. At vi faktisk har et hold, hvor standarden er, at vi vinder. Og det er sjovt”, fortæller og understreger han om et Arsenalhold, der pt. topper den bedste engelske række, Women’s Super League, med seks sejre i sæsonens første seks kampe og en målscore på 23-2.

Særligt en 5-0-sejr over Manchester City, der sidste sæson tog sølvmedaljerne i England, står som et imponerende resultat, ligesom en 3-2-sejr over de regerende mestre fra Chelsea har banet vejen for at Arsenal netop nu er det bedste fodboldhold i England.

// Køb billet til HB Køge – Arsenal //

Forventer en fest på tribunen

Ét er dog kampene i den hjemlige turnering. Noget helt andet er kampene i UEFA Women’s Champions League. Her kan modstanden være anderledes stærk, hvilket Arsenal fik at mærke da da på udebane tabte 4-1 mod de regerende UWCL-vindere fra FC Barcelona i gruppespillets første kamp. Siden fulgte dog en flot 4-0-sejr på hjemmebane over tyske Hoffenheim.

Men hvad er egentligt forventningen til onsdagens kamp blandt de danske fans?

“Stemningen bliver rigtig god. Der er mange som kommer til den her kamp for at opleve et fælleskab omkring Arsenal. Og det at HB Køge kan facilitere det på et stadion, som ikke er ligesom Emirates med 60.000 tilskuere, får nok bare det hele til at komme lidt mere ned på jorden. Og jeg tror, at det med at der kommer danske fans, svenske fans, engelske fans, af hvad jeg ved af, plus sandsynligvis også flere fra fx Norge og Tyskland, og det med at Arsenal er et brand, en klub, et navn, som tiltrækker opmærksomhed fra hele verden, kan man sige. Det skal nok blive en fest og med god stemning”.

“Jeg har en forventning om at Arsenal er det stærkeste hold, og at Arsenal skal vinde kampen. Men samtidig kan vi også se, at HB Køge faktisk gjorde det rigtig godt mod FC Barcelona, og resultatmæssigt faktisk bedre end Arsenal gjorde, så på den måde skal man bestemt ikke undervurdere HB Køge, og tænke at kampen er vundet på forhånd. Men derfor kan forventningerne godt være, at vi håber på en sejr, og tror på at der er sandsynlighed for at det sker”, slutter Peter Høst.

Foto: Arsenal Denmarks generalforsamling 2019

Capelli Sport