Arsenals Simone Boye: ”Alle spørger mig, men jeg kender ikke rigtig noget til HB Køge”

På onsdag gælder det igen UEFA Womens Champions League, når HB Køge hjemme tager mod det engelske storhold Arsenal FC. På det stjernespækkede engelske hold gemmer dig sig faktisk en dansk landsholdsspiller, nemlig Simone Boye Sørensen. Men selvom Simone er dansk landsholdsspiller og tidligere har spillet i den danske Kvindeliga, har hun ikke det store kendskab til HB Køge.

“Det er lidt skørt faktisk. Alle spørger, men jeg kender ikke rigtig noget til HB Køge. Nu var Cecilie Fløe med på landsholdet her sidst, så hende kender jeg nu. Men ellers kender jeg ikke rigtig nogle af de andre på holdet. Jeg kender selvfølgelig Søren Randa-Boldt fra U19-landsholdet, hvor han tidligere  var træner. Men ellers er det meget nyt for mig, hvilket også er lidt specielt. Men det viser jo bare, hvor hurtigt HB Køge har satset og udviklet sig som klub”, siger Simone Boye og forsætter: 

“Det er lidt specielt for mig, når jeg er dansk og ikke har det store kendskab til HB Køge. De spørger mig jo alle sammen her i Arsenal, fordi jeg er dansk, om hvad er det så for et hold, vi skal møde? Der må jeg så bare svare, at det ved jeg faktisk ikke. Så det bliver da sjovt at se, hvad HB Køge er for et hold. Jeg har hørt en masse godt om HB Køge, når jeg har snakket med nogle af dem, jeg kender fra Brøndby eller andre der følger ligaen derhjemme. Så det bliver spændende at se, hvad HB Køge er for en størrelse”. 

// Link til billetter til HB Køge – Arsenal FC i Champions League //

Fedt med dansk modstand i Champions League

Da lodtrækningen til årets gruppespil i UEFA Womens Champions League fandt sted, vækkede det glæde hos Simone Boye, da hun så, at Arsenal endte i gruppe C sammen med HB Køge. 

“Jeg synes, at det er så mega fedt, at dansk fodbold er repræsenteret i Champions League. Det er fedt, men også rigtig godt for dansk fodbold, at vi har et hold med i gruppespillet til Champions League. For mig personligt bliver det jo også bare sjovt at møde et dansk hold og det er noget, jeg ser frem til”, forklarer Simone Boye om årets lodtrækning. 

// Link til billetter til HB Køge – Arsenal FC i Champions League //

Et stærk, offensivt og boldbesidende Arsenal-hold

I Champions Leagues gruppe C ligger Arsenal på andenpladsen med tre point forud for opgøret mod HB Køge på onsdag, hvor HB Køge stadig har sit første point til gode. Simone Boye tror også på, at Arsenal tager sejren med hjem til det engelske, men hun forventer ikke, at det bliver nogen let opgave efter at have set HB Køges præstation mod FC Barcelona.

“Der er ingen tvivl om, at vi går ind til kampen som favoritter, men vi skal have respekt for HB Køge. Vi har set, hvor godt HB Køge gjorde det mod Barcelona, så vi skal være helt klar og fokuserede. For det bliver ikke nogen nem opgave”, siger Simone Boye og uddyber om Arsenals spillestil:

“Vi er et hold, der rigtig godt kan lide at have bolden. Vi er meget komfortable med bolden og det er også dér, hvor vores primære fokus er. Det betyder også, at vi ofte er meget i boldbesiddelse og møder hold, der står lidt lavt. Jeg synes, at vi er blevet dygtige til at møde hold, der står lavt. Vi er gode til at spille udenom dem. Hvis de så bevæger sig lidt længere frem på banen, så er vi også skarpe på omstillingerne, hvis mulighederne opstår”. 

Arsenal har haft en forrygende start på den hjemlige liga, hvor de topper FA Women’s Super League med maksimumspoint efter seks kampe. De har blot lukket to mål ind denne sæson, hvilket begge var mod Chelsea, hvor danske Pernille Harder scorede. I front har Arsenal den hollandske landsholdsangriber, Vivianne Miedema, der er all-time topscorer i den bedste engelske række. Netop hende nævner Simone Boye også som en af Arsenals største profiler:

“Vi har jo Vivianne Miedema fra Holland oppe i angrebet. Hun er rigtig dygtig. Jeg synes faktisk, at hun er endnu dygtigere, end jeg lige havde regnet med. Hun har bare den her x-factor. Så har vi Leah Williamson i forsvaret, der er en ung englænder, som bare har været helt fantastisk denne sæson. Derudover så har vi jo bare rigtig mange dygtige spillere, det må jeg sige”. 

// Link til billetter til HB Køge – Arsenal FC i Champions League //

Forskellen på fodbold i Arsenal og Norden er stor

Den danskelandsholdsspiller Simone Boye har tidligere spillet i BSF, Brøndby IF og FC Rosengård i Norden, inden hun skiftede til Bayern München og denne sommer skiftede til Arsenal FC. Hun kan da også godt mærke, at der er stor forskel på, hvad hun oplevede i sin tid i Norden og i sin tid i to europæiske storhold. 

“Det er et meget professionelt setup her i Arsenal i forhold til, hvad jeg tidligere har oplevet, da jeg spillede i Danmark. Det er et fuldtidssetup og jeg kan leve af at spille fodbold. Faciliteterne er topklasse. Så det gør også, at jeg som fodboldspiller kan bruge al min energi på netop fodbold og at præstere bedst muligt hver kamp. Jeg tænker nok ikke lige så meget over det længere, da jeg også har spillet i Bayern München, hvor det var de samme forhold. Men det hele er bare større i de her topklubber sammenlignet med, hvad jeg oplevede i min tid i Norden”, forklarer den 29-årige Simone Boye. 

Der er kampstart klokken 18.45 onsdag til opgøret mellem HB Køge og Arsenal FC i UEFA Womens Champions League på Capelli Sport Stadion. Der er forsat få ståpladser tilbage til opgøret, der kan købes via nedenstående link:

// Link til billetter til HB Køge – Arsenal FC i Champions League //

Capelli Sport