Assinki foran mulig ghanesisk U20-debut

HB Køges ghanesiske midterforsvarer, 18-årige Frank Assinki, er i forårssæsonen udlejet til KFUM Roskilde. Foråret indledes dog for Assinkis vedkommende på det afrikanske kontinent, hvor han sammen med sine holdkammerater på det ghanesiske U20-landshold skal deltage i Africa Cup of Nations.

Frank Assinki drog tidligere på måneden til Accra, hovedstaden i Ghana, og under den forberedende træningslejr her, er forsvarsspilleren nu sluppet gennem nåleøjet, og blevet en del af den endelige trup til turneringen, der for Ghana sparkes i gang tirsdag den 16. februar.

“Det er min tredje gang med landsholdet. Jeg var også med omkring U17, men var ikke med i selve turneringen, og jeg var også med sidste år, da jeg rejste til Danmark. Nu er det tredje gang jeg er med, og jeg glæder mig”, fortæller Frank Assinki til HBKoge.dk fra den ghanesiske landsholdslejr, hvor forberedelserne til premierekampen i turneringen er i fuld gang.

Hvis Frank Assinki får spilletid i kampen vil der være tale om hans debut i den ghanesiske landsholdstrøje. Og han og holdkammeraterne sigter efter at gå hele vejen i U20 Africa Cup of Nations.

“Vores mål er at vinde turneringen”, slutter Assinki.

Ghana starter turneringen tirsdag den 16. februar kl. 17.00 mod Tanzania. Siden følger kampe mod Marokko og Gambia.

Frank Assinki kom til HB Køge i sommeren 2020 fra Inter Allies FC, der er en del af Capelli Sport-samarbejdet.

Capelli Sport