Auri efter sejr i sidste sekund: Mentalt højt niveau

I de døende sekunder af tirsdagens kamp mod Kolding IF blev kampen afgjort, da indskiftede Jubril Adedeji var med til at fremskaffe et straffespark, som Martin Koch Helsted konsekvent eksekverede og dermed afgjorde kampen.

“Igen i dag gør indskifterne en forskel. Jeg har sagt det før og det er tydeligt, at der er kamp om pladserne. Siden Næstved-kampen er der sket det i truppen, at de ved, at de skal præstere her og nu. Folk byder sig til og det er dejligt at have sådan en bænk. Spillerne påtaler det også til hinanden,” siger en tydeligt glad cheftræner ovenpå 1-0-sejren og fortsætter.
“Når det så er sagt, så vil jeg også sige, at det er hele holdet, der siden Næstved-kampen har præsteret på et mentalt højt niveau. Vi mangler de sidste marginaler, men i stedet for at sige ‘Øv, hvor er vi uheldige’, så bliver de ved og ved. Og i sidste ende kommer det. Det ser vi i dag, hvor vi brænder mange chancer men bliver ved – og så lykkedes det. Man skal opsøge heldet. Det er fodbold.”

Statistisk set kommer mere end halvdelen af målene i fodbold efter held eller tilfældigheder. Derfor har trænerstaben de sidste dage og uger i særlig grad arbejdet med, at spillerne skal opsøge heldet og være der, når chancerne opstår:

“Det kommer ikke af sig selv. En spiller som Jibbs (Jubril Adedeji, red.) forstår i dag, at han skal blive ved med at komme ind i feltet. Der skal du blive ved med at investere – også selvom indlæggene ikke kommer. I den kampafgørende situation i dag er han i feltet, fordi han løb derinde. Jeg kalder det ‘act of confidence’. Vi skal gøre noget inden det sker, så opsøger man noget, der kan ske. Hvis man ikke gør noget, så opstår det aldrig.”

“Jeg håber, at spillerne har fået mere ‘confidence’. Jeg synes, at kampene mod Fredericia, Vendsyssel og så i dag har vi nogle gode præstationer. Både individuelt og holdmæssigt.”

 

Capelli Sport