Auri: Er kommet tættere på spillerne som mennesker

Auri Skarbalius har nydt den første tid tilbage i HB Køge som cheftræner. Her sætter han ord på, hvad han har oplevet og hvor fokus fremadrettet skal ligge.

“Jeg har før sagt, at det at vende tilbage er der både fordele og ulemper ved. Fordelene er, at jeg ikke skal bruge den første måned på at finde ud af, hvordan klubben fungerer, hvem der gør hvad og så videre. Her var det hurtigt – og det er fantastisk. Der er stadig mange, der kommer til kampene; de gamle fra fejeholdet og de frivillige. Det er rigtig godt. En slags ulempe er, at jeg har fået et stempel ovenpå min sidste tid i klubben. Jeg vil gerne have en kultur i klubben, hvor det, der har været før er ovre. Vi kan ikke leve på det. Jeg skal også præstere og gøre tingene, som jeg gør det nu. Lad os se, når jeg har været her et stykke tid, om ikke man kan se de ting, jeg arbejder med.”

Kan du bygge videre på den kultur og de ting, der skete sidste gang, du var her?

“Ja, og som træner har jeg også udviklet mig konstant. Men det gode arbejde Morten Karlsen har lavet skal også fortsættes. For det er et hold, der kan spille fodbold samt løber og kæmper altid. Så jeg skal jo komme med mine egne små touch og syn på fodbold. Så jeg vil ikke lave vildt meget om. For kontinuiteten skal også helst fortsætte og give et udbytte.”

Har du kunnet se det hårde arbejde Morten Karlsen har lagt i, at spillerne kan spille god fodbold?

“Ja, det kan de. Jeg så alle efterårets kampe og kunne tydeligt se det.”

Hvordan har dit indtryk været af spillertruppen efter at have arbejdet med dem?

“Man kommer tættere på spillerne som mennesker, og det er det, jeg kigger på. Hvordan reagerer de til træning, når de bliver sparket ned og vælter; hvordan reagerer de, når de bliver bortdømt; hvordan reagerer de, når de fører 3-0… Sådan nogle ting kigger jeg meget på. Jeg vil gerne have, at hele holdet – og individet – går i samme retning og at vi holder de aftaler, vi har”.

Den næste opgave for Auri Skarbalius og holdet er lørdag den 25. januar, hvor der spilles træningskamp ude mod Fremad Amager.

Capelli Sport