Auri ser frem til træningslejr: “Vi stjæler noget tid”

Fredag eftermiddag lagde HB Køge vejen forbi Right to Dream Park i Farum, hvor Superligaholdet FC Nordsjælland ventede i det, der skulle vise sig at blive en voldsomt målrig forestilling. Kampen var HB Køges tredje og sidste træningskamp på dansk grund inden holdet rejser på træningslejr i Tyskland.

Cheftræner Auri Skarbalius fortalte efter kampen lidt om, hvad han og spillerne særligt har arbejdet med i de første tre træningskampe.

“I første kamp arbejdede vi med vores middellave defensiv. I den anden kamp arbejdede vi videre i forhold til hvordan vi kommer fra middellavt til højt pres, og så vores fase ét. Mod FC Nordsjælland ville vi bygge videre på tingene fra de første to kampe. Vi kan forsvare i middellavt pres, og så snart vi kan, gå i højt pres. Vi ved godt, hvor svært det er at gå i højt pres på FC Nordsjælland, men omvendt er det det, der er mest effektivt. Hvis man tvinger dem til at spille lange bolde, så får du en chance for at vinde bolden”, fortæller Auri og fortsætter.

“Og det næste er jo så det offensive, fase to og tre, hvor vi etablerer vores spil. Og der må jeg sige, at i første halvleg mod FC Nordsjælland, der lykkedes vi ikke med fase to og tre. I anden halvleg blev det bedre, så alt i alt, så har vi over tre kampe gennemgået de forskellige temaer rent taktisk, og de nye spillere er blevet sat mere og mere ind i det. Fysisk har vi løbet rigtig meget – mange højintense meter og sprinter, som vi gerne vil. Kampen mod FC Nordsjælland er jo super, super træning for os i forhold til at arbejde med at blive ved med at eksplodere, og blive ved med at løbe alle de meter vi skal med så få pauser som muligt, fordi tempoet er højt. Alt i alt synes jeg, det har været godt”.

Træningskampen mod FC Nordsjælland endte med et nederlag på 5-4 efter en FCN-scoring direkte på frispark i allersidste sekund. Og her havde Auri gerne set, at det var blevet ved 4-4.

“Vi skal prøve i det mindste at få uafgjort. Der bliver scoret ni mål, og vi indkasserer fem. Det er for meget, men igen. Det er en træningskamp, og vi arbejder med nogle forskellige ting og nogle forskellige formationer og spillere”.

HB Køge har over sommeren fået flere nye spillere. Nicholas Marfelt, Rocco Romeo, Valon Ljuti og Jonathan Canto er nogle af dem. Og her arbejdes der på at få dem til at kende spilmønstre og de taktiske grundprincipper på HB Køge-mandskabet.

“De arbejder med at forstå tingene. Der er hele tiden små nuancer, hvor jeg lige prikker til dem, men de lytter og vil gerne, men uanset hvilken klub man kommer til, så er der nogle principper på et hold, og for de nye er der måske nogle ting som vi arbejder med, som er lidt anderledes og nyt, end der hvor de kommer fra, og det er det, de skal bruge tid på”.

I den kommende uge rejser HB Køge på træningslejr i Tyskland, og her skal der skrues op for det den taktiske træning og så skal truppen rystes endnu mere sammen.

“Vi skal træne meget taktisk og træne vores standardsituationer, så intensiteten bliver ikke så høj i træningerne. Der er mange aftaler, vi skal igennem igen, igen – repetitioner. Samtidig har vi to modstandere fra 3. Liga, som – det ved vi med tyskerne – har fart på, og det er vi glade for. Så træningslejren skal bruges på at finpudse og få de forskellige aftaler på standardsituationer helt på plads. Og igen, at få noget erfaring i kampene med de forskellige situationer, og se om vi kan spille 90 minutter i højt tempo”.

Også det sociale bliver vigtigt i den kommende uge.

“Det er derfor, vi er så glade for træningslejre. Vi ved, hvor svært det er at rejse ud af landet – også økonomisk, men vi er glade for at klubben investerer i det her, for vi synes jo altid, at en træningslejr stjæler noget tid, fordi man er sammen 24/7. Vi kommer til at lave nogle forskellige ting og sociale tiltag og så er der også bare det der med at være sammen hele tiden. Man kommer hurtigere tættere på hinanden, og det er især vigtigt for de nye spillere”, slutter Auri Skarbalius.

HB Køge starter sæsonen i NordicBet LIGAEN fredag den 11. september på hjemmebane mod Hvidovre IF.