Auri: Skal kæmpe for hver en centimeter

Da Auri Skarbalius og tropperne søndag eftermiddag trådte ind på Roskilde Idrætspark blev de mødt af en bane, der lod meget tilbage at ønske med bump, områder med meget tyndt græs og på alle måder den diamentrale modsætning til de vante rammer på Capelli Sport Stadion. Det var truppen heldigvis forberedt på, hvorfor det kampbillede, der udspillede sig ikke kom som den store overraskelse for cheftræneren, der fra sidelinjen kunne se sit hold slide og slæbe:

“Vi vidste jo godt, hvordan forholdene ville være. Jeg synes, at første halvleg var meget primitiv, hvor begge hold slår mange høje bolde, den hopper til højre og venstre, hårde dueller og så videre.. Undervejs ser det ud som om, at vi får etableret os bedre og bedre. Det resulterer i, at vi får et straffespark og et par chancer mere. I pausen er budskabet derfor “Guys, vi er en mand i overtal, så vi skal fortsætte med at holde på bolden og når de trykker op, så skal bolden spilles i bagrummet,”

“Vi lykkedes som sådan også med den gameplan. På nær to-tre situationer, som så koster os. Man skal være skarpere i de enkelte situationer. For som vi igen i dag kan se, så koster det at give sådan nogle muligheder væk”

Tidligere har indskifterne været med til at gøre en forskel – var det også billedet i dag?

“Igen, hvis man udelukkende kigger på præstationerne er det egentlig okay. Man vi vil gerne have, at dem vi skifter ind kan gøre en forskel: score nogle mål, give os nogle chancer.. Så på den måde er det ikke kun indskifterne, der koster i dag. Jeg synes egentlig, at de gør det fint.”

Med tre point mod FC Roskilde havde holdet taget et vigtigt skridt væk fra den uhyre tætte bundstrid, der lige nu hersker i NordicBet LIGAEN. Men med kun ét point er det i stedet fortsat gyseligt tæt og tabellen taler med versaler. HB Køge har nu to point til den øverste nedrykningsplads, som bestrides af Hvidovre IF og med Svanernes nuværende ottende plads er det således kun Nykøbing FC, der er i mellem den nedrykningsgivende tiende plads og os. Derfor skal mentaliteten i truppen i endnu højere grad end tidligere indstilles på, at det blev en kamp om at undgå nedrykning i de resterende ni runder af sæsonen:

“Vi skal huske, at det er sådan resten af kampene bliver. Vi skal kæmpe for hver en centimeter undervejs i alle kampene,”

“Vi (i trænerstaben, red.) adresserer hele tiden, at nu er vi altså et bundhold. Og det er ikke fordi, holdet ikke kæmper, men de bliver stressede af det, flygter og begynder at lave fejl. Men det skal man kunne håndtere. Det er derfor vi kalder dem professionelle fodboldspillere – fordi de skal kunne håndtere sådan nogle situationer.” slutter Auri Skarbalius af.

Næste opgave bliver på fredag, hvor holdet skal til det nordjyske, hvor rækkens nuværende femteplads Vendsyssel FF venter med kun fem point og 430 kilometers motorvejskørsels afstand.

Capelli Sport