Auri Skarbalius ny cheftræner i HB Køge

Auri Skarbalius krydser sit eget spor, når den 46-årige litauer fra årsskiftet vender ”hjem” til HB Køge som klubbens nye cheftræner.

Skarbalius har tidligere været i klubben som både spiller, assistenttræner og cheftræner, og han er blandt andet to gange rykket op i Superligaen med henholdsvis Herfølge Boldklub og HB Køge.

–  Der er to adresser, der er centrale i mit fodboldliv. Det er Brøndby og Køge. Det er her, jeg har oplevet de største øjeblikke og udviklet mig mest, både fodboldfagligt og menneskeligt. Man skal altid være forsigtig med at vende tilbage, men jeg er sikker på, at det her er det rigtige for mig. Jeg kender klubben og de mennesker, der står bag HB Køge. Jeg ved, det er et godt sted med ambitioner og værdier, der ligger tæt på mine egne, siger Auri Skarbalius.

Auri Skarbalius afløser Morten Karlsen som cheftræner i HB Køge og har underskrevet en kontrakt på foreløbig to år.

– Men jeg både håber og tror, at Auri bliver her meget længere. Enten som cheftræner eller som en del af Capelli Sport-netværket, som giver mulighed for udfordringer i klubber på andre kontinenter. For mig er Auri ”halvt dansk”, og han er også en person med internationalt udsyn, siger HB Køges direktør Per Rud.

– Auri ved, hvad han vil som cheftræner. Han stiller krav, og ingen er i tvivl om retningen og spillereglerne. Samtidig er han god til at involvere og inspirere alle både på og omkring førsteholdet. Han er dygtig til at forstå, hvad der skal til for at flytte den enkelte spiller. Jeg ser meget frem til igen at skulle arbejde sammen med ham,

HB Køge har et erklæret mål om igen at spille i Superligaen. Men det er ikke en del af jobbeskrivelsen for Auri Skarbalius, at det skal ske i løbet af et par år.

–  Vi kigger ind i et forår, hvor der er tre nedrykningspladser i NordicBet LIGAEN. Otte klubber er i farezonen, og vi er en af dem. Det er det, der er på dagsordenen, intet andet. Auri Skarbalius og truppen skal nu rykke tæt sammen og blive den enhed, der gør, at vi får nogle sejre, siger Per Rud.

HB Køges nye cheftræner satser på at skabe en stærk kultur i hverdagen. Det er det klare budskab.

–  I alle spillere skal der hver eneste dag – både til træning og kamp – brænde en ild og et ønske om at blive en bedre udgave af sig selv. Det er den måde, man skaber resultater på. Det handler om hårdt arbejde og ydmyghed, hvis man vil nå langt som fodboldspiller, siger Auri Skarbalius.

– Og så handler det om at få skabt et fællesskab, hvor man vil ofre sig for hinanden og gå den sidste meter. Hvis vi lykkes med det, skal de andre være rigtigt gode for at besejre HB Køge.

HB Køges spillere mødes første gang efter nytår den 8. januar. Der er forårspremiere den 1. marts på udebane mod topholdet Vejle Boldklub.

Capelli Sport