Auri Skarbalius ny teknisk direktør i HB Køge

Som led i HB Køges nye strategi ”HB Køge for the Future” og klubbens øgede fokus på at udvikle egne talenter får Auri Skarbalius en central rolle i en nyoprettet stilling som teknisk direktør for herreafdelingen.

HB Køges ambition er de kommende år at skabe en enhedskultur både på og uden for banen. Auri Skarbalius skal til det formål sikre, at processer bliver forankret i hverdagen og at der på tværs af årgange er en tydelig sammenhæng inden for blandt andet træningsmetoder, rekruttering og udvikling af spillere samt en fælles indbyrdes forståelse af retningen for projektet blandt trænere og spillere.

Samtidig vil Auri Skarbalius stå i spidsen for det, der er kernen i HB Køges nye strategi: Integrationen mellem de bedste ungdomshold og klubbens mandlige flagskib i NordicBet Ligaen.

Auri Skarbalius har tidligere været cheftræner i klubben ad to omgange og har de seneste år også jævnligt haft sin gang i klubben i kraft af sit job som teknisk direktør for Capelli Sport Football. Som aktiv spillede han i alt tre år for Herfølge Boldklub, inden han blev cheftræner samme sted forud for sammenlægningen med Køge Boldklub i 2009. Auri var således også HB Køges første cheftræner nogensinde.

”Det er en naturlig forlængelse af det arbejde, Auri Skarbalius har udført de seneste år. Her har Auri med base i både Litauen og Danmark haft den samme overordnede rolle for klubber i Capelli Sport-netværket og drevet udviklingen med at sætte fokus på metode, struktur, kontinuitet og kultur. Mange af hans tanker og processer er allerede indført i HB Køge, fordi vi har været ”testpilot” i det forløb. Nu rykker Auri endnu tættere på, og vi kan tage vores hverdag til næste niveau. Der er mange fordele ved det set-up. Auris fortid som HB Køge-mand er en af de mest iøjnefaldende. En sidegevinst er, at han med sin store erfaring kan være sparringspartner for vores nye cheftræner Nicklas Pedersen,” siger direktør i HB Køge, Per Rud.

Som teknisk direktør i Capelli Sport Football har Auri Skarbalius haft ansvaret for udviklingen af ’Capelli Sport Lab’ – et værktøj til udarbejdelsen af de store linjer og strategier for fodboldklubber med fokus på kultur, spillestil, rekruttering og databearbejdning. Auri har samtidig stået for implementeringen af værktøjet i de klubber og akademier, der er ejet helt eller delvist af Capelli Sport.

”Mit arbejde de seneste par år for Capelli Sport Football har været på et andet strategisk og visionært niveau end noget, jeg tidligere har prøvet. Flere af grundprincipperne og store dele af Capelli Sport Lab er allerede indført i HB Køge. Nu lægger vi for alvor på og omsætter teori til praksis i fuld skala. Jeg glæder mig til at bruge erfaringerne og folde det ud for min klub. Samtidig vender jeg tilbage til HB Køge på et virkelig spændende tidspunkt, hvor vi sammen skal i en ny retning, og jeg glæder mig til at arbejde endnu tættere sammen med Per, Nicklas og alle de andre omkring holdene og i klubben,” siger Auri Skarbalius.

I hverdagen kommer Auri Skarbalius først og fremmest til at arbejde tæt sammen med trænerstaben omkring HB Køges NordicBet Liga-hold, direktør Per Rud, de ansatte i klubbens scouting- og analyseafdelinger samt head of coaching Kenneth Høier, head of academy Steen Knudsen og ungdomsudviklingstræner Carsten Dohm.

Udover arbejdet omkring HB Køges NordicBet Liga-hold og drengeungdomshold kommer Auri Skarbalius også til at implementere metoder og processer fra Capelli Sport Lab i HB Køges kvindeafdeling, så retningen, arbejdsgangene og den overordnede strategi bliver endnu tydeligere i alle grene af klubben.

Capelli Sport