Auri tilfreds med effektiviteten mod Kolding: “Håber det fortsætter”

Effektivitet har været et nøgleord i HB Køge, der tidligere på ugen måtte tage fra Esbjerg uden hverken mål eller point, selvom der var chancer nok til at begge dele havde været ganske fortjent, hvis man da kan tale om fortjent og ufortjent i fodbold. I lørdagens udekamp mod Kolding var effektiviteten til gengæld ganske stor. Og det var ikke tilfældigt.

“Nej, det håber jeg ikke, og jeg håber, at vi fortsætter. Efter sidste kamp snakkede vi om, at vi har spillet mange lige kampe – både træningskampe og i turneringen, og det er vigtigt, at vi får point i de her kampe, og i en svær kamp som i dag. Det er meget, meget vigtigt at vi begynder at få en følelse af, at når det er en lige kamp, og man ikke har så mange chancer, og så kan man alligevel vinde. Det er super godt”, sagde cheftræner Auri Skarbalius til HBKoge.dk i minutterne efter 4-2-sejren.

Kolding er et fysisk rigtig stærkt mandskab, så der blev knoklet igennem for at tage alle tre point med hjem til det østlige Sjælland. Og Auri var derfor naturligvis godt tilfreds med at hans spillere igen havde taget arbejdshandskerne på. Selvom han omvendt ikke var helt tilfreds med antallet af standardsituationer, som Kolding kom frem til i løbet af kampen.

“Kolding er altid et svært hold at spille imod. Generelt så kan alle hold slå alle i 1. Division. Der er meget fysik, der er meget professionalisme og alle kan løbe meget, og det var også det vi snakkede om inden kampen i dag. Vi havde snakket om, at hvis vi skulle lykkes, så skulle vi spille hurtigt, og komme ud på kanterne og prøve at bryde igennem der, og det lykkedes også et par gange.”

“Vi giver for mange standardsituationer væk i dag, og der er det vigtigt, at man har en målmand, hvor man har en følelse af, at han går ud og griber boldene, og det gjorde Snorre i dag”, roser Auri, der også sendte en buket roser af sted til HB Køges dobbelte målscorer Martin Koch Helsted, der i træningskampene ikke fandt vej til målet, og som heller ikke i sæsonens første to kampe havde scoret.

“Vi skal huske, at Koch er en spiller, som gennem årene har fået den erfaring, at selvom han ikke scorer i et par kampe, så stresser han ikke. Han mister ikke selvtillid og han bliver ved med at komme til chancer. Han havde chancer mod både Hvidovre og Esbjerg uden at score, men der er ikke noget panik, og i dag – bum – så er den der. Det ved man med Koch. Og udover det, så har han udviklet sig til en spiller, som er en af dem, der løber flest højintense meter i en kamp, og det er jo det vi generelt gerne vil have på holdet, og det er ikke kun Koch, der er også andre, der kommer derop”, slutter Auri Skarbalius.

Capelli Sport