Auri: Vinder på at være agerende fremfor reagerende

Fredag aften fik Auri Skarbalius sin første sejr hjemme på Capelli Sport Stadion efter sit comeback som cheftræner for HB Køge. Sejren kom i hus efter en pragtpræstation af en kamp, hvor Svanerne fra første fløjt var klar til kamp og overmatchede de nordjyske gæster:

– “Vi vinder først og fremmest på grund af den mentale tilstand. Fra første minut var holdet klar i alle situationerne, der blev angrebet. Efter kampen i Vejle var der mange overvejelser over om, hvordan holdet ville angribe situationen: Ville vi være en smule bange og holde os tilbage eller angribe situationen? Fra første minut arbejder de stenhårdt og gør hvad de kan for at opbygge selvtillid. Det er det, jeg kalder ‘act of confidence’. I de fleste øjeblikke er vi et splitsekund hurtigere, spiller hurtigere, er mere afklaret, turde mere og mere undervejs, spiller direkte når vi kan og spiller generelt fantastisk i første halvleg”, siger cheftræner Auri Skarbalius og fortsætter:
– “Det var ikke fordi, de ikke kæmpede for hinanden i Vejle, men forskellen på i dag og i søndags var, at hver enkelte spiller tog initiativ i hver enkelt situation. De var hele tiden undervejs og proaktive. Fremfor at være reagerende, var vi i dag agerende. Det er det, der gør udslaget i dag.”

Hvad gør vi i dag, der skaber overtallet centrale steder på banen?

– “Vi overraskede dem i dag, da vi lægger Christensen ud på siden og lader ham trække ind i banen for at skabe overtal. Derved fik vi plads i deres bagrum og det kunne de ikke helt håndtere. Men det vigtigste var, at vi havde det helt rigtige mindset fra start i dag og det er afgørende.”

Selvom taktikken blev afgørende og skabte overtal centrale steder på banen, så var det i høj grad også afgørende, at drengene fra starten af kampen udviste den rigtige mentalitet og en stålfast indstilling:

– “I går fik de lektier for til i dag. De skulle tænke over den periode i deres karriere, hvor de præsterede bedst: Hvad skete der, hvorfor havde de succes og hvordan føltes det? Når man begynder at tænke på det, så skaber det positiv energi. Jeg er slet ikke i tvivl om kvaliteten på holdet, men det kan være svært at vise dem, hvis de har andet i hovedet. Sådan en lille ting kan måske være afgørende og bringe lidt mere positiv energi. Og i dag så det ud til at lykkedes.” slutter Auri Skarbalius af.

Capelli Sport