Auris plan i Hvidovre førte til top seks: Fik hvad vi skulle have

Fredag aften sikrede Auri Skarbalius og resten af holdet sig overlevelse for resten af sæsonen, da man med et point og et nederlag i en af rundens andre kampe til Fremad Amager endegyldigt positionerede sig i den eftertragtede top seks. Resultatet kom efter en hårdt spillet kamp mod Hvidovre IF, hvor hverken HB Køge eller værterne fra 2650 fik scoret. Og selvom HB Køges cheftræner selvsagt gerne havde udskiftet det ene point for en sejr, var det vigtigste, at spillerne holdte snuden i sporet og fulgte den plan, der var lagt uden at blive slået ud af kurs på baggrund af andre resultater i rækken.

“I dag havde vi kun ét fokus: At vinde kampen. Sådan var det i hvert fald i starten, men vi vidste også undervejs, at det ville blive en svær opgave, hvor vi kunne blive afhængige af andre kampe. Derfor var fokusset på her og nu, men jeg sagde til dem i pausen, at skulle det blive nødvendigt, så havde jeg også en plan b klar”, fastslog Auri Skarbalius efter kampen, der gav adgang til den forjættede top seks-slutspil og uddybede om det mentale arbejde, som trænergruppen har lagt i holdet hen over de sidste par uger.

“Det vigtigste – og som vi også har arbejdet med i både sidste uge og denne uge – var, at når vi spiller kampen, skal man være i nuet. I det øjeblik, vi begynder at have fokus andre steder og tænke på andre kampe og resultater, så mister man fokus på her og nu samt den næste aktion”.

At være i nuet var noget, som HB Køges hårdt kæmpende Svaner i den grad gjorde, da alle mand opfordrede sig og knoklede i samtlige 95 minutter det nervepirrende drama endte med at vare. Det var ifølge cheftræneren noget af det vigtigste, der skulle til for at få det ønskede udbytte og resultat.

“Vi kan selvfølgelig ikke gøre noget ved, at stadionspeakeren når vi er på udebane læser andre resultater op, men igen: Det der foregår andre steder, har vi ikke kontrol over, så vi skal i stedet fokusere på, hvad der foregår lige her og nu. Selvfølgelig ville vi gerne vinde kampen, med den bane vi blev præsenteret for og hvordan vi forventede at kampen ville blive, gjorde at vi havde en meget klar plan, som blev spillet kynisk og vi fik det, som vi skulle have”, slutter cheftræner Auri Skarbalius af.

Capelli Sport