Backs tager til USA

HB Køge må henover sommeren vinke farvel til to af klubbens unge backs. Signe Markvardsen og Nadja Brahe Andersen drager efter sæsonafslutningen videre på fodboldeventyr. Det sker da de to unge spillere hver især har fået mulighed for at komme på college i USA.

Signe Markvardsen er blevet tilbudt et full scholarship på University of South Florida, mens Nadja Brahe Andersen har fået samme tilbud hos University of Massachusetts. Dermed får både Markvardsen og Brahe Andersen et fuldt betalt ophold på nogle af verdens bedste universiteter at kombinere sport og uddannelse på.

En af klubbens egne

Med afslutningen på sæsonen har Signe Markvardsen i sin første sæson som senior buldret ind på både Danmarks og Europas største kvindefodboldscener. Alligevel får hun men får nu efter gensidig aftale ophævet sin kontrakt med HB Køge et år før tid.

”Signe kom til os i sommer og fik noget af et gennembrud i efteråret, hvor hun udnyttede sin chance og spillede sig ind som en fast bestanddel af holdet under UEFA Women’s Champions League. Vi er selvfølgelig super ærgerlige over, at hun nu skal afsted til USA, men har også efterkommet hendes store ønske. Vi vil gerne kunne se os selv i øjnene og være fair overfor vores spillere, og det her er en stor drøm for Signe,” siger cheftræner Søren Randa-Boldt.

Signe Markvardsen er et produkt af klubbens egen ungdomsafdeling. Trods en hurtig afstikker til Brøndby var der altså tale om en hjemvenden, da hun kom til klubben i sommer, og Søren Randa-Boldt håber på, at det er ikke sidste tilbagevenden til klubben i hendes karriere.

“Der er ingen tvivl om, at vi kommer til at holde kontakten ved lige og er klar til at byde hende velkommen, når hun kommer hjem igen,” understreger han.

I denne sæson er det blevet til 24 kampe for Markvardsen i Gjensidige Kvindeligaen og UEFA Women’s Champions League, hvor hun samtidig er blevet udtaget til de danske ungdomslandshold flere gange. Også her har den hurtige back sat sit præg og har fået 11 kampe i landsholdstrøjen med en enkel scoring til følge.

Også Nadja Brahe Andersen drager på eventyr efter tre år i klubben. Nadja blev opdaget af klubbens direktør Per Rud, da han dømte en ungdomskamp på Lolland, hun deltog i. Rud roste efterfølgende Nadja for hendes præstation – og det fik hende til at opsøge en prøvetræning i klubben. Således fandt parterne sammen, og nu skilles de altså igen af naturlige årsager.

”Nadja har været en del af holdet i lang tid og været med på rejsen de sidste par år. Nu udløber hendes kontrakt og da hun samtidig har fået denne mulighed, er det helt naturligt, at vi skilles for nu. Hun har været god for holdet og træningskulturen, hvorfor vi ønsker hende alt det bedste fremover,” fortæller Søren Randa-Boldt om den unge falstrings afsked.

Der gik ikke lang tid fra Nadja Brahe Andersen havde tilsluttet sig klubbens ungdomsafdeling til hun blev en fast del af førsteholdstruppen. Hun kan derfor også slutte sin tid i klubben af med at skrive både oprykker og to gange dansk mester på sit CV.

HB Køge ønsker Signe og Nadja al held og lykke med deres eventyr i USA.

Capelli Sport