Bay: Nemt at komme ind i truppen

24-årige Frederik Bay skiftede i sidste uge til HB Køge efter mere end fem sæsoner i FC Helsingør. Og venstrebacken er allerede faldet godt til i sin nye klub, og i de nye omgivelser. Det fortæller han fra Bornholm, hvor han og de nye holdkammerater netop nu er på træningslejr.

“Det har været fedt at møde folk. Det er altid spændende når man skal ud og møde en masse nye mennesker. Alle er super flinke, og det har været nemt at komme ind i truppen, så det har været en positiv oplevelse,” siger han.

I FC Helsingør udviklede Frederik Bay sig gennem årene til en kulturbærer, og med 128 kampe for helsingoranerne har han været en markant skikkelse de seneste fem sæsoner. Frederik Bay ser dog frem til sin nye tilværelse i HB Køge og håber at klubskiftet kan hjælpe ham med sin fortsatte udvikling.

“Jeg tror, at det at komme i et nyt setup med nye trænere og nye holdkammerater kan være med til at rykke mig. Jeg har været mange år i FC Helsingør, og det var lidt den samme hverdag, og der kan man måske godt i hverdagen glemme at det også handler om udvikling. Så jeg tror, det kan være rigtig sundt for mig personligt, at komme et andet sted hen, hvor jeg skal bevise mig selv igen.”

HB Køge er i denne uge på træningslejr på Bornholm, og her knokler spillerne igennem på træningsbanerne i Rønne.

“Det har været hårdt men godt at komme i gang. Det er klart, at formen lige skal finpudses, når man kommer tilbage fra ferie, men det er jo derfor vi er taget på træningslejr. Vi har små tre uger endnu til at finpudse formen, så det skal vi nok nå.”

I HB Køge kan Frederik Bay forventeligt se frem til at skulle spille i enten en 4-4-2 eller en 3-5-2-formation, men det er ikke så afgørende for forsvarsspilleren, hvordan cheftræner Daniel Agger og First Team Coach Lars Jacobsen beslutter sig for at formationen skal være.

“Jeg er ligeglad med formationen. Det er op til træneren. Både i forhold til hvor på banen jeg skal spille, og i hvilken formation det er. Min opgave er bare at lytte til, hvad han og resten af staben har at sige,” siger Bay og sætter et par ord på sine ambitioner for sin første sæson i HB Køge:

“Først og fremmest vil jeg bare gerne have, at vi spiller en god sæson og gerne kommer i top 6. Vi skal sigte så højt som muligt. Jeg synes ikke nødvendigvis, man skal sætte et mål, men i stedet gå efter at vinde alle kampe og efter at holdet skal lave en masse gode præstationer.”

Capelli Sport