Berkant Bayrak udtaget til det danske U19-landshold

Berkant Bayrak er for første gang blevet udtaget til et dansk landshold.

Keeperen, der har spillet 21 førsteholdskampe for HB Køge i denne sæson, skal på landsholdssamling med det danske U19-landshold i næste uge, hvor der også venter en venskabskamp mod Tyskland.

Efter mandagens vigtige NordicBet Liga-kamp mod FC Helsingør, mødes Berkant med resten af U19-landsholdstruppen i Haderslev tirsdag d. 21. maj inden den uofficielle testkamp mod Tyskerne spilles d. 22. maj. Herefter vender Berkant tilbage til HB Køge forud for opgøret mod Næstved Boldklub, der spilles søndag d. 26. maj.

Berkant har tidligere været udtaget til en lignende landsholdssamling med det tyrkiske U15-landshold. Mens han og lillebror Efe er opvokset i Danmark, stammer deres forældre fra Tyrkiet og det er altså derfor, brødrene har to potentielle landshold at repræsentere.

Bror Efe Bayrak har optrådt fire gange for det tyrkiske U18-landshold. For at blive ‘låst’ til et givent landshold skal man optræde i en officiel, betydende kamp for A-landsholdet. Skulle Berkant komme i kamp for det danske U19-landshold låser det ham altså ikke til dansk landsholdsregi.

U19-landsholdet trænes er den tidligere Køge Boldklub-spiller og træner Morten Eskesen.

Capelli Sport