Bispebjerg-spiller: “Vi glæder os helt vildt til pokalkampen mod HB Køge”

Tirsdag eftermiddag spiller HB Køge i 2. runde af Sydbank Pokalen mod Serie 1-holdet Bispebjerg Boldklub, der i 1. runde af pokalturneringen overraskede alt og alle og sendte FC Helsingør ud med en 3-2-sejr på hjemmebanen i Lersøparken i Københavns nordvestkvarter.

En af spillerne på Bispebjergholdet er 28-årige Mikkel Prins. Offensivspilleren er en af mange spillere på holdet med rødder i Nakskov. Og så har han en familiær forbindelse til to tidligere HB Køge-profiler, Lee og Marc Rochester.

“Lee og Marc er mine fætre. Jeg er opvokset i Nakskov, og har altid fulgt mine fætre, der også er Nakskovvitter. Jeg tror jeg har været på Herfølge Stadion mere end 15 gange for at følge dem i deres tid i HB Køge, så det er lidt sjovt, at jeg nu selv skal spille mod HB Køge. Jeg har ofte kontakt med både Marc og Lee, og jeg følger dem i deres i klubber i Sverige og Norge. Marc var faktisk ude og se mig spille pokalkampen mod FC Helsingør”, fortæller Mikkel Prins om den familiære relation til de to tidligere HB Køge-profiler.

Hvem er Bispebjerg Boldklub?

Bispebjerg Boldklub spiller i Serie 1, og det var derfor en kæmpemæssig overraskelse, at holdet i 1. runde af Sydbank Pokalen vandt 3-2 over FC Helsingør, der netop var rykket op i 1. Division..

“Vi er en lille klub, der træner og spiller kamp i en offentlig park to gange om ugen. Der er ofte folk i parken der griller, spiller frisbee og laver andre sjove ting. Vi har ikke verdens bedste bane, men vi lever fint med det, og så har vi til gengæld et godt klubhus. Vi har et førstehold, der spiller i Serie 1, og et andethold der spiller i Serie 4”, siger Mikkel Prins og fortæller, at klubben også har lidt ungdomshold i de mindre årgange.

“Førsteholdstruppen er ret stor. Vores træner, Kasper Larsen, overtog holdet for 7-8 år siden. Han er fra Nakskov, og har været rigtig god til at tage kontakt til de mange nakskovitter med fodboldbaggrund, der er flyttet fra Lolland til København på grund af uddannelse eller arbejde. Jeg er selv en af dem”, fortæller Mikkel Prins om klubben hvor han selv har været i 5 år, og opremser at ti spillere kommer fra Nakskov, 7 fra Skive og at en flok på 4-5 spillere fra Vordingborg der over kommet til de seneste år, udover et par lokale der spiller i klubben.

“Vi har et fantastisk sammenhold. Der er jo lidt udskiftning på holdet, da der ofte er nogle, der må passe deres arbejde i weekenden. Jeg arbejder blandt andet selv i restaurationsbranchen, og var ikke med i weekendens kamp mod Sydhavnen.

Pokaloverraskelsen mod FC Helsingør

I 1. runde af Sydbank Pokalen stod Bispebjerg Boldklub og Mikkel Prins for sæsonens største overraskelse, da man sendte FC Helsingør ud med en 3-2-sejr hjemme på den skrånende bane i Lersøparken. Om den kamp fortæller Mikkel Prins.

“Det var en stor opgave for klubben og holdet, og der var ingen der troede, at vi havde en chance mod et hold fra 1. Division med et professionelt setup. Det var sensationelt, at vi vandt og vi og klubben fik jo en masse opmærksomhed fra medierne. Det var sjovt at opleve og følge med i. Det har også betydet, at vi efter pokalsuccesen er blevet kontaktet af flere spillere, der havde lyst til at spille for klubben, så på den konto er der kommet 4-5 nye spillere til siden pokalkampen mod FC Helsingør”.

“Da vi havde slået Helsingør var vi jo meget spændte på, hvem vi skulle møde i 2. runde. De fleste håbede, at vi ville trække et Superligahold, men da det så endte med at blive vinderen af kampen mellem FA 2000 og HB Køge, så var der ingen tvivl om at vi håbede, at det blev HB Køge. Vi glæder os vildt til kampen, og der er kamp om pladserne”, fortæller Mikkel Prins, der ikke har et indgående kendskab til HB Køge, men som alligevel kan nævne et par af de spillere, som der snakkes om i Bispebjergs omklædningsrum.

“Jeg kender ikke så meget til det nuværende HB Køge-hold. Jeg kender Martin Koch Helsted for han laver jo mange mål, og så ved jeg, at mine holdkammerater taler meget om Effiong Nsungusi. Han er stor og og ser meget fysisk stærk ud. Vi har ikke så mange store spillere på vores hold, så ham frygter vi nok lidt”, griner Mikkel Prins og fortsætter:

“Nu ved vi jo ikke, hvilket hold HB Køge stiller med, men lige meget hvad, vil vi få det rigtigt svært. Det er lidt urealistisk, at vi kan vinde og lave endnu en kæmpe overraskelse. Men der er ingen tvivl om at vi er opsatte og vil gøre alt for at drille og klø på så længe vi har energien og kræfterne. Det gælder om at nyde kampen og oplevelsen. Vi vil nyde det og glæder os til at møde HB Køge. Det er en kamp og oplevelse for livet”, slutter Mikkel Prins.

Bispebjerg Boldklub ligger nummer to i Serie 1 med 19 point efter seks sejre og en uafgjort i otte kampe. De har en kamp i hånden, og kan overtage førstepladsen fra Jægersborg BK, hvis den udsatte kamp vindes.

Sydbank Pokalen, 2. runde

Bispebjerg Bk – HB Køge

Tirsdag den 6. oktober kl. 16.00

Lersøparken

Capelli Sport