Bliv klog på Hvidovre IF: Agger er holdets stjerne

I mange år har Karsten Madsen fra Lokalavisen Hvidovre Avis fulgt landetsnæstbedste række og i særdeleshed Hvidovre IF. Det har han selvsagt også gjort i denne sæson samt opstarten, hvor han har overværet en lang række af de træningskampe, som de rødklædte fra 2650 har spillet. Derfor har han et indgående kendskab til torsdagens modstandere, som vi her stiller skarpt på og forsøger at gøre HB Køges fans klogere på.

Hvordan er de første kampe gået?

– “I forhold til resultaterne kunne kampene være gået bedre. Spilmæssigt har det været mere end hvad man kan forlænge. Den første kamp i Viborg, der ender 1-1 var lidt en skuffelse. Ikke over resultatet, men nærmere at manglede det sidste killergen. Særligt i anden halvleg gik holdet lidt død, selvom de havde flest chancer, hvilket bagefter gav lidt en ærgerlig fornemmelse at køre hjem på. I den anden kamp mødte man Vejle BK, som bare er et rigtig, rigtig godt hold. Udfra forskellen på holdene, gjorde man det godt og afholdte dem fra de fleste chancer. Et så stærkt hold kan man selvfølgelig ikke holde helt fra chancer, men de blev holdt nede på et minimum. Der sker så det, at Kjartan Finnbogason scorer to minutter inde i overtiden og tager alle tre point. Men et point mod Viborg FF og Vejle BK tilsammen er vel okay. Men så man isoleret på kampene, kunne det godt være blevet til et point eller to mere”, siger Karsten Madsen

Hvilken type kamp forventer du? Hvordan spiller Hvidovre IF?

– “Det er et Hvidovre-hold, som man kender det, der gerne vil presse højt og spille aggressivt. I træningskampene har man kunne se, at holdet er blevet bedre til at være i boldbesiddelse, end det har været tilfældet tidligere. Nu behøver spillet ikke at være så direkte hele tiden. Men i kampen mod HB Køge vil det nok alligevel være et Hvidovre-hold, der kommer blæsende, som de plejer. Henover vinteren har de fået Andreas Moos ind fra Næstved BK og han bidrager med nogle flere indlæg, som nu også er et stærkt våben.”

Hvem er holdets bedste spiller?

– “Der er ikke den helt store tvivl her. Nicolai Agger har fortsat gjort det rigtig godt – også selvom han er lidt ude af position og spiller på 8’er-positionen. Det skyldes primært mangel på midtbanespillere, hvilket har gjort det nødvendigt at rykke lidt rundt. Men han har løst det og gjorde det godt mod Viborg og Vejle. Derudover er Daniel Stenderup er også en rigtig vigtig spiller i forsvaret. I bagkæden bidrager han med en masse ro og er meget sikker i sine indgreb. Han er også god til at gå frem i banen og spille bolden fremad, hvilket er vigtigt for den måde, holdet spiller på.”

Hvad forventer du af HB Køge for resten af sæsonen?

– “Det er et spændende hold, der i min verden er i samme skuffe som eksempelvis Fremad Amager. Hvis de får tur i den, kan det hurtigt bliver super spændende. Jeg har set så meget 1. Divisionsfodbold gennem årene, at jeg passer på med at spå om noget. Men når HB Køge spiller hjemme på kunstgræs, har jeg set, at det ofte går hurtigt. Dog tror jeg ikke, de får hentet Vejle Boldklub inden sæsonen er over. Så HB Køge ender nok et sted i det brede spektre mellem nummer to og otte, når sæsonen er færdig.” slutter Karsten Madsen af.

Kampen mod Hvidovre spilles torsdag kl. 19.00, og som fredag mod Vendsyssel FF, bliver det uden tilskuere på stadion. Kampen kan dog både streames hos Viaplay og følges live på HB Køges twitterprofil.

NordicBet LIGAEN

HB Køge – Hvidovre IF

Torsdag den 12. marts kl. 19.00

Capelli Sport Stadion

(lukket for tilskuere)

Capelli Sport