Bonnesen: “Nu kan vi spille frit”

Hans Christian Bonnesen fik den helt store hoved- og helterolle da HB Køge i den forgangne weekend sikrede overlevelsen i 1. Division med en 1-0-sejr over Næstved. Men en overtidssprint fra eget felt afsluttende med kampens eneste scoring var han manden, der lukkede kampen og sikrede sejren, mens jublen brød lød på Capelli Sport Stadion. Det var både det første mål på Capelli Sport Stadion og en stor oplevelse for forsvarsspilleren.

“Det er noget jeg vil huske. Måde det skete på – og så i et lokalderby om overlevelse i 1. Division. I forvejen er det ikke mange kampe af så stor betydning, man får i løbet af karrieren. Så det var fedt at opleve, og det er selvfølgelig noget jeg vil huske tilbage på. Det var fedt. Jo også bare fordi det var så vigtigt for klubben og holdet, og en kæmpe lettelse, at vi fik sikret os endegyldigt.”

Målet kom efter et offensivt Næstved-indkast, som blev clearet af HB Køge-defensiven, hvorefter Mike Jensen var først på andenbolden. HB Køge-kaptajnen opfangede hurtigt, at Bonnesen havde været forudseende og var løbet fra Næstvedspillerne, og derfra var der kun en vej mod mål. Men hvordan finder man energien og kræfterne til en så voldsom spurt så dybt inde i tillægstiden?

“Jeg ved ikke, om det er fordi jeg som midterforsvarer ikke løber ligeså meget som alle de andre. Men når deres målmand er væk er det nemmere at finde energien til at stikke afsted, og så fandt Mike mig. Det var fedt.”

Der resterer en enkelt kamp i sæsonen, og for HB Køges vedkommende er der tale om en udekamp mod AC Horsens. En kamp, som de gulklædte jyder skal have minimum et point ud af, for at fastholde deres 8. plads, men som svanerne ikke har alverden at spille for i. Alligevel glæder Hans Christian Bonnesen og holdkammeraterne sig til at spille den, fordi omstændighederne nu har ændret sig så markant for dem i forhold til de seneste kampe.

“Missionen om overlevelse er klaret. Nu handler det om at vi kan spille lidt mere frit uden at vi skal tænke “hvad nu hvis”. Og vi behøver ikke længere bekymre os om de andre hold og hvordan de klarer sig. Nu kan vi spille frit og virkelig nyde den sidste kamp i sæsonen. Det handler bare om at nyde at spille fodbold – endnu mere, end vi allerede gør. Jeg synes ikke, vi har noget vi skal være bange for, heller ikke selvom Horsens selvfølgelig har revanche til gode mod os. Vi skal bare ud og nyde at spille fodbold med hinanden og slutte sæsonen ordentligt af.”

Da HB Køge og AC Horsens senest tørnede sammen vandt HB Køge en storsejr på 5-0 hjemme på Capelli Sport Stadion.

Capelli Sport