Borgmester Marie Stærke efter UWCL: “Fantastisk for Køge”

Borgmester Marie Stærke var at finde på tilskuerpladserne, da HB Køge spillede sig i gruppespillet ved Champions League. Der var en elektrisk stemning på Capelli Sport Stadion, da de mange tilskuere kunne se de lokale helte vinde med 2-0 over AC Sparta Prag. Marie Stærke er både fan af HB Køge, men også borgmester i Køge Kommune. Hun sætter her nogle ord på oplevelsen i går:

“Der var en fantastisk stemning. Folk var stemte, glade og stolte. Det var påfaldende for mig, at selvom HB Køge ikke var gået videre, så var folk jo stadig stolte. Men da der kommer det her kontrastød fra HB Køge, hvor hele stadion står og klapper Cornelia ned mod det tomme mål, dét var jo et stort øjeblik. For der vidste man, at nu var den hjemme. Så jeg mærkede en super stemning og en stolthed over det her hold”

Med kvalifikationen til Champions League gruppespillet, så er HB Køge sikret seks kampe, hvoraf tre bliver på hjemmebane. Det betyder store, internationale opgør for HB Køge.

“Det betyder virkelig meget og det må man ikke underkende. Det er fantastisk for Køge. Det er jo en form for vores lokale ‘mini-landshold’ her i Køge. Det var jo det samme, vi mærkede denne sommer til EM, hvor hele nationen samledes om landsholdet. Nu er hele Køge bare samlet omkring HB Køges kvinder. Det betyder bare noget, at vi har det her fællesskab, noget at samles om, tale om og være stolte af. Det betyder virkelig meget for en by som Køge”, forklarer Marie Stærke om den følelse HB Køge har skabt i byen.

Det er dog ikke kun følelsen i byen, der får gavn af, at HB Køge kvalificerede sig til det forjættede land, Champions League. Det gør hele bylivet og forretningerne i Køge ifølge Marie Stærke:

“Derudover betyder kvindernes kvalifikation til Champions League også, at Køge kommer på landkortet, men også det europæiske-landkort. Der vil komme nogle vildt dygtige spillere fra nogle store klubber til Køge nu. De skal bo på hotellerne her i Køge og måske handle i vores butikker eller spise på vores restaurationer. Så der følger en masse andet med, at de her kampe kommer til byen, hvilket også er rigtig godt. Der vil komme flere besøgende til byen, så det stort for Køge, at kvinderne er gået hele vejen til Champions League gruppespillet”.

Det med at se fodbold på Capelli Sport Stadion har ikke altid sagt borgmester Marie Stærke det store. Faktisk så hun få kampe inden, at kvindeprojektet blev søsat. Dog har HB Køges kvinder formået at få en fast fan i Marie Stærke.

“Det har været helt fantastisk. Jeg skal ærligt indrømme, at jeg ikke var den store fodboldfan og har nok heller ikke været den mest flittige til at komme på stadion. Men HB Køges kvinder har vækket noget i mig. Jeg synes, at det er fedt at komme på stadion, mærke stemningen og følge de her mega seje kvinder. Jeg synes, at det har været en fed oplevelse at følge de her kvinders rejse. Dengang HB Køge præsenterede visionerne omkring, at de ville satse på kvindefodbold, så tænkte jeg fedt. Men jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at HB Køge på blot to år skulle stå i et gruppespil i Champions League. Det vidner bare om en gejst, vilje og noget fokus, som jeg er meget imponeret over”, forklarer Marie Stærke om rejsen HB Køge har været på, og hvordan hun har oplevet den fra tribunen. 

HB Køge spiller igen på søndag mod FC Nordsjælland i Gjensidige Kvindeligaen kl. 13.00 på Capelli Sport Stadion. Billetter til opgøret kan købes via linket her. 

Capelli Sport