Brahe om debut: En barndomsdrøm i en fed kulisse

Søndag eftermiddag kulminerede mange års hårdt arbejde for Nadja Brahe Andersen, da hun med 13 minutter tilbage af kampen mod AGF blev skiftet ind. Brahe fik debut i landets bedste række og det kom nærmest som en overraskelse for den alsidige fløjspiller, der ikke havde set det ske allerede – i en alder af blot 17 år.

“Jeg vidste ikke, at det ville ske. Så da jeg fik at vide to minutter før, at jeg skulle ind blev jeg med det samme tændt. Det var en rigtig dejlig og fed kulisse at spille for, hvor man virkelig kunne mærke opbakningen. At få en barndomsdrøm opfyldt om at spille i den bedste række, var stort. Samtidig var det en fed kamp, hvor holdet gjorde det mega godt og det var en fornøjelse at komme ind og mærke deres energi”, siger Nadja Brahe Andersen, der har været i og omkring HB Køge de sidste to år, hvor hendes udvikling har taget store skridt.

“For over to år siden spillede jeg en kamp på Lolland, hvor Per Rud var dommer. Efterfølgende kom han hen til mig og roste mig for præstationen. Selvom han ikke havde noget at gøre med pigeafdelingen, gav det mig blod på tanden, og eftersom jeg allerede havde hørt en masse godt om klubben, valgte jeg at prøve en træning i HB Køge”.

Efter kun to måneder i HB Køges ungdomsafdeling blev Brahe tilknyttet førsteholdet, hvor hun har trænet og spillet med lige siden. Hun er således et af mange symboler på det store arbejde og den store udvikling, som kvindesektoren har været igennem henover de seneste år. Og søndag fik hun altså endelig lov at spille for klubben på den fineste af landets fodboldhylder: Gjensidige Kvindeligaen.

“Jeg havde selvfølgelig længe snakket om, at det nok skulle komme og glædet mig. Men nu skete det og alle var næsten mere oppe og køre, end jeg var. Jeg kan virkelig mærke, hvordan vi har en tillid til hinanden og alle vil hinanden det godt – både på og udenfor banen. Vi kan nærmest finde hinanden i blinde, når vi spiller og er altid glade på hinandens vegne i omklædningsrummet. Sejrene gør selvfølgelig meget for energien og stemningen på holdet, så det er dejligt at opleve og nu være en hel del af”.

Debuten bliver ikke en hvilepude for Brahe. Tværtimod har den hurtige og stærke kantspiller, der beskriver sig selv som god i overlap samt i indlæg og defensive dueller, fået endnu mere blod på tanden for at blive en større del af holdet og tage stor del i den udvikling som hele klubben er en del af.

“Det er da klart min ambition at være en fast del af holdet og komme tættere ind på startopstillingen. Jeg vil gerne være med til at opbygge noget i klubben og føler, at samarbejdet med Capelli Sport har rykket alt endnu mere. Samtidig håber jeg på, at jeg kan lære fra de mere erfarne spillere, der ved meget mere om spilsystemer og tilgangen til professionel fodbold. Her fortsætter jeg gerne i lang tid”, slutter en storsmilende og glad Nadja Brahe Andersen af.

Capelli Sport