Buch før Vendsyssel: “Vigtigste kamp i sæsonen indtil nu”

Søndag drager HB Køge til Hjørring og Nord Energi Arena til et vigtigste opgør i jagten på en placering i top 6. Med ni kampe tilbage inden NordicBet Liga deles op i hhv. et oprykningsspil og et kvalifikationsspil begynder det så småt at snerpe til for holdene midt i tabellen, der alle kæmper for at sikre sig pladsen i den øverste halvdel af tabellen.

Med en øjeblikkelig placering som nummer 7 i tabellen og tre point op til ‘den rigtige side’ af stregen er HB Køge et af de mandskaber. Det samme gør sig gældende for Vendsyssel, der pt. ligger nummer 5 i rækken. Det faktum i sig selv gør søndagens opgør mellem de to mandskaber til et af de vigtigste i sæsonen, mener HB Køges Oscar Buch.

“Som det er lige nu, er det den vigtigste kamp i sæsonen indtil videre. Det kan der ikke være tvivl om. Vendsyssel ligger et sted i tabellen, hvor vi godt kan nå dem. Lige nu er det Helsingør, vi forsøger at indhente, men efter dem er Vendsyssel de næste. Så tre point imod dem på deres bane vil virkelig hjælpe og selvfølgelig bringe os tættere på Vendsyssel, men forhåbentlig også på Helsingør,” siger Oscar Buch.

FC Helsingør møder søndag Næstved, der fortsat blot har tabt en enkelt kamp i sæsonen. Sammen kan de to opgør tilsammen komme til at skabe forskydninger omkring top 6-pladserne. For HB Køge vil det være imødeset, men det kræver altså en sejr i Hjørring imod et Vendsyssel-mandskab, der har drillet svanerne flere gange de senere år.

“Vendsyssel er en svær størrelse. De seneste år har der været lidt rod udenfor banen deroppe, men det er der kommet godt styr på nu. De har haft en pæn spillertilgang, og jeg synes, de har et stærkt hold. Så jeg tror faktisk, det er det bedste Vendsyssel-hold, vi har mødt i mange år, som vi skal op og møde nu,” siger Oscar Buch, som dog også er hurtig til at påpege HB Køges egen spillemæssige udvikling den seneste tid.

“Vi er selv et bedre sted, end vi har været i lang tid, og det synes jeg også man har kunne se på vores kampe i ligaen den seneste tid. Som det er nu, kan vi spille op med alle hold i rækken. Det skal vi også derover og gøre, og så skal vi være skarpere end dem, når bolden lander i felterne,” siger Buch.

Der er kampstart i Vendsyssel klokken 14.00 søndag og kampen kan følges på Viaplay.

Vendsyssel FF – HB Køge
NordicBet Liga, 14. spillerunde
Søndag d. 23. oktober, 14.00
Nord Energi Arena, Hjørring

Capelli Sport