Buch glæder sig til sjov kamp i Esbjerg

HB Køge er uden nederlag i de seneste fem kampe i NordicBet Ligaens kvalifikationsspil. Forude venter en vigtig udekamp mod Esbjerg, som er inde i en svær periode. I HB Køge ser Oscar Buch frem til kampen og sætter et par ord på lørdagens vestjyske modstander.

“Der er ingen tvivl om at Esbjerg i øjeblikket kæmper med nogle ting. Men der er heller ikke nogen tvivl om, at de har et rigtig godt hold. Spillermaterialet er rigtig stærkt, og de hører slet ikke til der, hvor de ligger. Rent spillemæssigt har de ikke fået det til at fungere i den her sæson, derfor ligger de, hvor de ligger, og det skal vi ud og udnytte. De virker egentlig rimelig afklarede i, hvad de gerne vil. De har nogle store angribere og spiller nogle lange bolde op på dem, og så spiller de derfra. Jeg tror vi får en sjov kamp derovre,” forudser Oscar Buch.

HB Køge topper pt. kvalifikationsspillet med 30 point. Otte flere end Esbjerg. Og hvis weekendens resultater flasker sig, så er der udsigt til et lille knæk i tabellen.

“Hvis vi vinder, så begynder der at være langt ned til bunden for os. Så har vi elleve point ned med seks kampe tilbage. Men det er jo kun hvis. Når det så er sagt, synes jeg, at vi har spillet godt på det seneste. Vi har ramt niveau i nogle kampe, og i flere af de kampe, hvor vi ikke har ramt niveau, har vi alligevel fået point. Så vi er ved at lære ikke at tabe vores kampe. Hvis vi fortsætter sådan, er jeg heller ikke bekymret for, at vi ender i farezonen,” lyder det fra en målrettet Oscar Buch.

Buch er “uddannet” kantspiller, og har af samme årsag mest gjort sig på den forreste del af banen i størstedelen af karrieren. Men i de seneste kampe er han rykket en tand længere tilbage og udfylder nu en ny position som wingback. Og det har krævet tilvænning.

“En wingback er jo en blanding af en kant og en venstre back, så det fører selvfølgelig nogle defensive opgaver med, som jeg ikke tidligere har skullet løse. Jeg er typen, der spiller, hvor træneren vil have mig til at spille, og så udfylder jeg min rolle så godt som muligt. Jeg synes egentlig, det har været fint i de første kampe på den nye position. Jeg er en spiller der løber meget og som ikke er bange for at tage en tørn, så på den måde passer det mig måske meget godt,” siger Buch og fortsætter:

“Men det kræver mere forudseenhed i det defensive. Når man er kant skal man selvfølgelig stadig med hjem og forsvare, men det er klart, at hvis man som wingback bliver sat, så er der ikke nogen bag én. Omvendt har jeg jo i et omfang alligevel Luka (Racic, red.) bag mig, og han har været rigtig god til at hjælpe mig i forhold til det defensive. Jeg synes, at vores samarbejde har været rigtig godt, og det har hjulpet mig enormt meget i forhold til at lære at spille den her nye plads på holdet.”

Både Oscar Buch og Luka Racic er med i den trup, der er udtaget til kampen på Blue Water Arena i Esbjerg.

Truppen ser ud som følger:
1. Oskar Snorre
2. Jon Flanagan
4. Nemanja Cavnic
5. Luka Racic
6. Lasse Petry
7. Mike Jensen
8. Mathias Nielsen
10. Pierre Larsen
11. Joachim Rothmann
13. William Madsen
15. Max Sauer
16. Daniel Thøgersen
17. Oscar Buch
18. Jacob Trenskow
20. Emilio Simonsen
22. Janus Seehusen
24. Casper Jørgensen
26. Marko Stamenic
28. Effiong Nsungusi
30. Erkan Semovski
31. Frederik Mehder

NordicBet Ligaen
Esbjerg – HB Køge
Lørdag den 23. april kl. 14.00
Blue Water Arena

Capelli Sport