Buch hurtigst på 1.600 meter: “Føler mig godt tilpas”

24-årige Oscar Buch spillede i efterårssæsonen ti kampe for HB Køge, og blev undervejs noteret for tre scoringer. Netop nu knokler han og holdkammeraterne på træningsbanen og arbejde henimod at blive 100 % klar til sæsonstarten i den sidste weekend i februar.

Og spørger man Oscar Buch selv, så er han godt på vej mod topformen.

“Jeg føler, at jeg er et godt sted. Vi har løbet nogle fysiske test, og jeg har fået nogle gode tal, og føler mig godt tilpas på banen, og i min krop,” lyder det fra offensivspilleren der tidligere på ugen var hurtigst af alle i en løbetest på 1.600 meter. En distance, der blev tilbagelagt på blot fem minutter og fire sekunder.

“Det betyder noget. Man vil jo gerne vinde i det hele, og det er sådan set uanset om det er til træning, når vi spiller kamp eller når man løber 1.600 meter. Selvom 1.600 meters løb ikke er det sjoveste. Det handler om at give den alt, hvad den kan trække. Det er jo ikke en distance, der er nogen af os, der normalt løber, så det er bare at prøve sig frem og se hvad kroppen kan holde til.”

Tættest på Oscar Buchs vindertid var Casper Jørgensen og William Madsen, men Buch forudser ikke, at de to unge midtbanespillere kan fange ham lige med det samme.

“Det tror jeg ikke. Jeg har planer om at holde dem bag mig, og så kan det være at de med årene de bliver lidt mere erfarne i at løbe en 1.600 meter. Casper har slået mig én gang, men det er også det. Nu har han prøvet at vinde, og det skal han ikke igen,” fortæller Buch med et grin, mens netop Casper Jørgensen passerer forbi.

“Jeg har noget energi, jeg skal af med når sæsonen går i gang”

For Oscar Buchs vedkommende blev en del af efteråret ødelagt af en skade, men det har bare betydet, at en nu fit Buch tripper for at komme i gang med sæsonen.

“Jeg brækkede jo benet i en af de første kampe, og var ude i en del af efteråret, så jeg har noget energi jeg skal af med når sæsonen går i gang.”

Hvad vil du gerne lægge på?

“Som offensivspiller er det jo mål og assist. Jeg tror jeg har lavet tre mål indtil videre. Det tal skal meget gerne noget højere op. Og så skal jeg ind og bruge mine styrker. Bruge min fart, og min styrke i en-mod-en situationerne. Blive ved med at have min gå-på mod, og blive ved med at have den med i kampene,” siger Buch, der nyder tilværelsen i HB Køge, og glæder sig over at efterårets skadesmareridt i klubben ser ud til at være fortid.

“Jeg er helt vildt glad for at være i HB Køge. Frustrationerne i efteråret kom lidt i og med at vi fik alle skaderne, og var lidt uheldige. Nogle gange avler frustrationer flere frustrationer. Jeg føler at vi har lagt det væk, og har lagt sidste halvsæson bag os. Og så tager vi samtidig det positive fra de sidste 4-5 kampe med os. For jeg synes egentlig, at vi i de sidste 4-5 kampe fik vist os som det hold vi er, og kan være, med de spillere vi har, og at vi kan spille med mod de bedste.”

Oscar Buch og holdkammeraterne spiller fredag eftermiddag træningskamp på udebane mod svenske Mjällby AIF.

Træningskamp

Mjällby AIF – HB Køge

Fredag den 4. februar kl. 14.00

 

 

Capelli Sport