Buchberg: Point på svær udebane er ok

Cecilie Buchberg var her og der og alle vegne, da Gjensidige Kvindeliga-holdet lørdag spillede 1-1 mod topholdet fra FC Thy/ThistedQ. Og det kunne da også være blevet til mere end blotet point mod jyderne, der fortsat leder an i landets bedste række.

Og det er netop det billede, som den evige midtbaneslider selv tegner af kampen.

“Det er en kamp, der bølger meget frem og tilbage. Vi er mest på bolden, men laver nogle dumme boldtab som giver dem omstillinger, hvilket er deres farligste våben.
Vi skal have mere tålmodighed og spille bolden mere rundt, men overordnet er det en ganske fin kamp”, siger Cecilie Buchberg efter kampen og fortsætter,

“Et point på udebane i Thy er egentlig ok. Det er en svær udebane at spille på og de er et rigtig godt hold. Jeg synes egentlig, at kampen er forholdsvis lige. Deres mål kommer efter en fejl fra vores side. Men der er chancer i begge ender, og på en god dag havde vi puttet bolden ind et par gange mere”

Selv var midtbanespilleren en stor kraft i såvel det fremadrettede som defensive spil på Sparekassen Thy Arena. Det blev til målchancer og afgørende tacklinger, som i alt var med til at sikrehende titlen som Spar Nord Woman of the Match. Men med selvkritisk mine ser Buchberg stadig plads til forbedring i sit eget spil

“Jeg synes, jeg spiller en ganske fin kamp. Jeg finder nogle fine rum som jeg kan få bolden i og får vendt spillet nogle gange. Jeg har også et par chancer som skulle have givet mål, men alt i alt en godkendt kamp”

Med 1-1 indtager holdet en tredjeplads efter sæsonens første fire kampe – med tre point op til førstepladsen, der deles af de blå/gule fra Brøndby og netop lørdagens modstander.

“Vi har fået en rigtig fin start på sæsonen. Nu ligger vi på en tredjeplads, vi har den bedste målscore og det som oprykker hold, så det er svært at klage over den start, vi har fået. Nu er det bare vigtigt, at vi forsætter vores hårde arbejde og går benhårdt efter at vinde alle kampe – vi skal for resten af efteråret i hvert fald få så mange point som muligt”, slutter midtbanespilleren af.

Capelli Sport