Capelli Sport Cup: Her er holdene, del 2 – U19-drenge

I uge 30 bliver der tryk på lægterne og kunstgræsset på Capelli Sport Stadion, når den internationale Capelli Sport Cup igen løber af stablen. Som tidligere skrevet her på hjemmesiden bliver det med besøg fra en lang række internationale klubber, der bliver opdelt i henholdsvis kategorierne U17-drenge, U19-drenge og Kvindesenior. I denne tredelt artikel præsenterer vi holdene til hver af de enkelte turneringsstrenge. Her kan du få et overblik over de U19-drengehold, der deltager.

Cedar Stars Academy

Det amerikanske talentakademi Cedar Stars Academy har i løbet af de seneste år vokset støt på såvel det amerikanske kontinent, som i resten af verden. Med hovedlokation i Bergen, New Jersey, og New York har den Capelli Sport-ejede klub udvidet og fået en endnu større berøringsflade med fodboldspillere i USA, Europa og Afrika.

Klubben deltog også ved sidste afholdelse af Capelli Sport Cup i 2019, hvor blandt andet Ronald Arevalo gjorde en god figur og blev kåret til turneringens bedste spiller. Arevalo har efterfølgende skrevet kontrakt med HB Køge, hvor han denne sommer er kommet til for at blive en fast del af klubben, som et af de største talenter, der er kommet fra Cedar Stars Academy.

Foruden at udvikle dygtige ungdomsspillere og forfine de store talenter, har det fra start været en prioritet også at udvikle ordentlige mennesker, der efter endt tid som ungdomsspiller var klar til livet med de rigtige værdier.

Klubben skal i år deltage i både U17- og U19-udgaven af Capelli Sport Cup, hvor man glæder sig til at give sine hold en særlig mulighed for europæisk modstand, give spillerne en god oplevelse og forhåbentlig samtidig tiltrække sig opmærksomhed fra scouts fra ind- og udland.

Capelli Sport USA

Ligesom det var tilfældet i 2019-udgaven af Capelli Sport Cup kommer der også i år et sammensat hold af en række store talenter fra diverse Capelli Sport-klubber rundt omkring i verden. Således får de en række talentfulde drenge muligheden for at vise sig frem som et led i det tætte Capelli Sport-samarbejde og den fodboldfamilie, der hele tiden arbejdes på at udvide.

De deltagende spillere er alle indstillet af ledende skikkelser i deres klubber og er efter et grundigt scouting- og analysearbejde udvalgt til at give den gas under Capelli Sport-fanen i løbet af den uge, turneringen varer.

Der deltagere spillere fra klubberne Albion SC, Alexandria SA, Beachside, Chargers SC, Florida Premier, Maryland United, MVLA, New York Soccer Club, PA Classics, Pipeline SC, RGV Toros, Rush Soccer, SC Del Sol, Shattuck St. Mary’s, Sockers FC.

MSV Duisburg

I februar måned blev Capelli Sport storaktionær i den tyske traditionsklub MSV Duisburg, beliggende i Ruhrområdet nord for Düsseldorf ved floden Rhinen. Det skyldtes I høj grad det potentiale, som amerikanerne så såvel den storslåede historie som store opland i og omkring ”Die Zebras”.

Denne sommer kommer MSV Duisburg så til den sjællandske østkyst for at deltage i Capelli Sport Cup og lægge yderligere kræfter i det allerede gode samarbejde med HB Køge.

Ungdomsdirektør i MSV Duisburg Uwe Schubert fortæller om holdets rejse til turneringen:

”MSV Duisburg glæder sig rigtig meget til at deltage med både U17- og U19-hold i turneringen. Vi har allerede spillet mod Cedar Stars Academy i Tyskland og har hver gang oplevet et højt niveau, så det forventer vi selvfølgelig også til turneringen, som kommer til at være en rigtig god forberedelse til den kommende sæson for os”.

AIOLIKOS FC

I august sidste år blev Aiolikos en del af Capelli Sport-familien. Den græske traditionsklub blev tilføjet til listen over de mange samarbejdsklubber i såvel Europa som resten af verden og får i år således debut ved Capelli Sport Cup med sin første deltagelse. Klubben har tidligere været en fast bestanddel af den næstbedste græske række og har forstret spillere som Giannis Manousos og senest talenter som Praxitelis Vourus, der betragtes som en af de største talenter fra klubbens ungdomsafdeling.

Med deltagelsen i Capelli Sport Cup er det første gang, at øklubben bliver repræsenteret på den internationale scene, når klubbens U19-hold kommer til Køge. Det betyder meget for den lokale øklub, der ser frem til at præsentere sit navn på den internationale scene.

”At spille mod bedre hold, som gennem flere år har spillet i de bedste nationale rækker kommer til at give os vigtige lærepenge både for organisationen og for vores spilfilosofi, som forhåbentlig bliver udfordret. På samme tid ser vi frem til at navnet Aiolikos bliver kendt udenfor landets grænser, mens vi får lov til at vise vores niveau og spillere frem for international bevågenhed”, siger Jim Antonakas president hos Aiolikos FC

HB Køge

Som vært for Capelli Sport Cup deltager HB Køge selvfølgelig også ved turneringen. Det bliver dermed også anden gang, at Svanernes største talenter skal spille mod international modstand på eget græs i turneringen, da de selvsagt også deltog i sidste afholdelse af Capelli Sport Cup.

Sidste gang HB Køges U19-hold spillede ved Capelli Sport Cup endte det med en sejr, hvor senere førsteholdsspillere som Marius Elvius, William Madsen og Christian Toftdahl ledte holdet an. Der bør derfor være god mulighed for at se de næste store talenter an, når HB Køges ældste talenter giver den gas på deres vante hjemmebane. Holdet ledes an af Martin ”Polle” Christensen, der i sidste sæson var med til at drive holdet til femteplads i U19 Divisionen i en sæson, hvor topholdene B.93 og FC Helsingør blev slået hjemme på netop Capelli Sport Stadion.

Viborg FF

En anden notorisk talentudviklingsklub, der deltager ved Capelli Sport Cup 2021 i U19-turneringen er netop Superliga-oprykkede Viborg FF. Klubben fra det midtjyske har i den forgangne sæson spillet med om topplaceringerne i den næstbedste nationale række. Her blev det til en andenplads kun et point efter sejrherrerne fra B.93.

Senest har den viborgensiske ungdomsafdeling avlet Mads Frederiksen til klubbens førstehold, mens navne som Sofus Berger, Lucas Lund, Tobias Bech, Nikolaj Leth og Jacob Vetter vækker genklang hos danske fodboldfans. De grønklædte kommer til Capelli Sport Cup i storform og mon ikke, der også vil være et lovende talent eller to at finde på holdet?

Capelli Sport