Capelli Sport øger investeringen i tysk traditionsklub

Det amerikanske sportsbrand Capelli Sport, der den 1. juli 2019 overtog 76 % af aktierne i HB Køge A/S, er også medejere af en lang række andre fodboldklubber rundt om i verden. En af de klubber er den tyske traditionsklub MSV Duisburg, og her har Capelli Sport nu investeret yderligere i den tyske 3. Ligaklub. Capelli Sports ejerandel er forhøjet fra 10,1 % til 40,1 % af aktierne i MSV Duisburg.

Og den øgede investering i MSV Duisburg kommer også til at kunne mærkes i HB Køge. Det fortæller Per Rud, der udover at være direktør i HB Køge også er ansvarlig for fodbolddelen i Capelli Sport-koncernen.

“Der er ingen tvivl om at Capelli Sports investering i MSV Duisburg vil kunne give en synergieffekt mellem HB Køge og MSV Duisburg. Det gælder alt lige fra scouting, udveksling af spillere, træningslejre og et mere formaliseret samarbejde mellem de to klubber. Vi er glade for at Capelli Sport nu udvider i Europa, og har investeret yderligere i en stor klub som MSV Duisburg. Der er ingen tvivl om at der som i HB Køge, også er et stort udviklingspotentiale i MSV Duisburg, hvis tingene bliver gjort på den strategisk rigtige måde i tæt samarbejde med George Altirs og Capelli Sport”, fortæller Per Rud.

Capelli Sport har været en del af MSV Duisburg siden 2015 og en del af HB Køge siden 2018.

Fakta om MSV Duisburg:
Duisburg er en tysk by, som ligge vest for Ruhrområdet nord for Düsseldorf ved floden Rhinen. Duisburg har 500.000 indbyggere.

MSV Duisburg var en fast del af Bundesligaens start i 1963 og 20 år frem. Første sæson i Bundeligaen var også MSV Duisburgs mest succesrige, da det blev til en andenplads. Efterfølgende er det blevet til deltagelse i tre pokalfinaler. MSV Duisburg, der har en årlig omsætning på 15 mio. euro, var senest en del af Tysklands bedste fodboldrække i 2008. Omsætningen fordobles ved en oprykning til 2. Bundeliga. Klubben spiller sine hjemmekampe på MSV-Arena, som er opført i 2004, og som har plads til 31.500 tilskuere.

Stig Tøfting, Erik Bo Andersen og den tidligere Køge Boldklub-spiller Søren Larsen er nogle af de danske spillere der har været i den tyske klub i løbet af deres karrierer.

På kvindesiden har MSV Duisburg siden 2016 været en fast del af den KvindeBundesligaen. Holdet spiller sine kampe på PCC-Stadion.

Capelli Sport