Cecilie Fløe om landsholdsdebut: “Største i karrieren”

Det var en glad og stolt Cecilie Fløe, der hertil morgen trænede med HB Køge efter at have været en tur med Kvindelandsholdet. Her blev det til debut for den målfarlige HB Køge-spiller i 5-1 sejr over Montenegro, hvor Cecilie Fløe spillede med nummer 9 på ryggen. 

“Jeg havde slet ikke regnet med at få debut. Jeg havde selvfølgelig håbet på det, så det var virkelig fedt, at jeg kom på banen. Det var en kæmpe oplevelse, at jeg fik lov til at få min debut for landsholdet. Det er det største indtil videre i min karriere, det vil jeg sige. Men samtidig også bare en ekstra motivation for at stræbe efter at få flere kampe og udvikle mig endnu mere”, siger Cecilie Fløe og uddyber om turen med landsholdet:

“Det var igen en kæmpe oplevelse, men også ret vildt. Mange indtryk og meget at tage ind, men alle var virkelig søde og man kan godt mærke, at de har et specielt sammenhold på landsholdet. Det var fedt at opleve det på klos hold og være en del af det. Så alt i alt bare en kæmpe oplevelse for mig personligt”. 

Kvindelandsholdet spillede udover kampen mod Montenegro også mod Bosnien Hercegovina, hvor det blev til en 8-0 sejr. Dermed fører Danmark også VM-kvalifikationens pulje E med maksimumpoint efter fire kampe og en målscore på 28-1. Cecilie Fløe kunne også godt mærke, at der var stor kvalitet blandt alle spillere i truppen:

“Jeg kunne godt mærke, at tempoet var højt og det hele gik lidt stærkere, end jeg er vant til. Men man skal bare indfinde sig med, for så følte jeg også, at jeg sagtens kunne være med. Det er fedt at træne med, når der er så stor kvalitet hele vejen rundt. Jeg kunne også mærke, at det pressede mig til at være den bedste version af mig selv på banen”. 

Cecilie Fløe er den første HB Køge-spiller, der er gået hele vejen til Kvindelandsholdet. Dermed skriver hun sig ind i historiebøgerne i klubben, men det er også vigtigt for Cecilie Fløe at understrege, at hendes personlige succes også skyldes hele holdet og klubben.

“Der skal også lyde stor ros til mine fantastiske holdkammerater, mine dygtige trænere og hele klubben, der har muliggjort det her for mig. Jeg har været igennem en stor udvikling på kort tid her i klubben, og det har mine medspillere stor andel i. Det er nemlig også dét, der er fedt i HB Køge. Det er ikke kun personligt, at jeg har udviklet mig, men vi har virkelig også udviklet os som hold. Vi har kun skabt de her resultater, fordi vi er sammen om det. Så jeg er meget taknemlig over at være en del af det her hold og klubben, hvor vi tager store skridt sammen hver dag. Det er en god fornemmelse og et fedt miljø at være i”, forklarer den 20-årige Cecilie Fløe. 

Cecilie Fløe skiftede i sommer til HB Køge fra Kolding IF, hvorefter det er blevet til fem sæsontræffere og to assists i Gjensidige Kvindeligaen, debut i Champions League og nu også debut for det danske A-landshold. 

Fotos: Claus Birch, fodboldbilleder.dk

Capelli Sport