Champions League-kvalifikationskampe sikret

Med fredagens 2-0-sejr over Kolding IF sikrede HB Køge sig adgang til UEFA Women’s Champions Leagues kvalifikationsspil.

De to øverst rangerede hold i Gjensidige Kvindeliga indtræder fra den kommende sæson i første runde af Champions League-kvalifikationen, og med sejren sikrede HB Køges dobbelte forsvarende danske mestre sig matematisk en placering i Kvindeligaens top 2. Der er således nu 17 point fra HB Køge på førstepladsen ned til Fortuna Hjørring på tredjepladsen i tabellen – og med kun fem kampe og dermed 15 point tilbage at spille om, er top 2-pladsen altså hjemme.

I 2021/2022 og i indeværende sæson er HB Køge som danske mestre trådt ind i anden runde af Champions League-kvalfikationen, men da den danske liga er faldet i UEFAs koefficient-rangering indtræder både nummer 1 og 2 i Gjensidige Kvindeliga allerede i første runde af turneringen fremover.

Første kvalifikationsrunde består af en lang række mini-turneringer, hvor fire hold mødes og kæmper om en enkelt plads videre til anden runde – den såkaldte playoff-runde. I playoff-runden kan en endelig plads i Champions League-gruppespillet sikres.

HB Køge kvalificerede sig således til gruppespillet i 2021/2022-sæsonen med en samlet sejr over Sparta Prag i playoff-runden, mens Juventus sendte svanerne ud af turneringen i playoff-runden i dette års udgave af turneringen.

På grund af sommerens forestående VM-slutrunde bliver kampene i første runde af Champions League-kvalifikationen først afviklet i starten af september måned.

Capelli Sport