Christian Tue: “Vi skal ud og jagte revanchen”

Fredag aften venter en ny finale for HB Køge når der tages hul på fjerde runde i NordicBet Ligaens kvalifikationsspil. For svanernes vedkommende betyder det en tur til Right to Dream Park i Farum, hvor Hillerød spiller sæsonens hjemmekampe.

En af de spillere, der er med i kamptruppen er 24-årige Christian Tue Jensen, der efter en længere periode på bænken nu er startet inde i HB Køges seneste fire kampe og blandt andet har leveret to scoringer.

“Det er rart at være i startopstillingen igen. Jeg kan også godt mærke, at jeg er begyndt at komme i kampform, og at jeg nu kan spille 90 minutter. Det er dejligt – også at vi får nogle point. Så det er rigtig godt,” lyder det fra Christian Tue, der er rykket lidt længere ud på den ene kant, hvor han har fundet sin plads på holdet – og sit spil.

“Nu er jeg kommet ud på højre kant, og har fundet min rolle lidt mere i forhold til at kunne presse og alligevel falde lidt ned og ind i banen. Erkan (Semovski, red.) har spillet på den anden side, hvor han mere har løbet dybt, og det har givet plads til, at jeg har kunnet bevæge mig lidt ned og ind centralt. Det har fungeret rigtig godt. På papiret har jeg været højre kant, men jeg har også kunnet komme lidt mere ind i banen og være med i spillet der. Jeg er nok mere en indadgående kant, der kan være med i spillet og sætte medspillerne op,” fortæller Tue.

Og netop den beskrivelse af sin egen rolle på banen illustreres meget godt af den assist, som Christian Tue leverede til Erkan Semovski i forbindelse med HB Køges scoring til 4-2 holdets sejr over B.93 i seneste spillerunde. Her stak Semovski af sted på venstrekanten, og fra sin position i den mest centrale del af midtercirklen kunne Christian Tue sende bolden direkte videre til dybdeløbende Semovski, der kort efter kunne sparke bolden i kassen.

HB Køge har i de seneste fire kampe hentet syv point efter to sejre, en uafgjort og et enkelt nederlag. Det er derfor en optimistisk Christian Tue, der naturligvis glæder sig over den seneste tids pointhøst i en periode, hvor han også selv er selv er startet på banen.

“Det er megafedt når man spiller og holdet samtidig gør det godt. Det bliver man selv bedre af. Nu har vi også fundet ud af, at vi ikke er gode, når vi trækker os tilbage og giver modstanderne bolden. Vi er til gengæld gode, når vi presser fremad alle sammen. Det kunne vi også se i forskellen fra kampen mod Næstved og til kampen mod B.93, hvor vi især i anden halvleg pressede højt, og det er der, vi virkelig og kommer til mange chancer, og får vendt kampen.”

Med resultaterne i seneste runde i NordicBet Ligaen øgede HB Køge forspringet til Næstved til fire point, men med seks kampe tilbage kan meget stadig ske, og det handler om hele tiden at holde fokus på sig selv.

“Det er lidt mærkeligt. For en uge siden var vi ét point foran, og nu er vi så fire point foran igen. Det giver et lille boost. Men vi ved også, at alle kan slå alle i den her række, så det gælder om at tage de point, der kommer. Man kan ikke forudsige de andre holds resultater, så det handler om at man skal gå ud og få noget med fra sine egne kampe,” understreger offensivspilleren.

I fredagens kamp mod Hillerød er det HB Køge, der jagter revanche efter en grimt 0-4-nederlag i de to holds seneste indbyrdes opgør. Men det er bestemt også muligt, vurderer Christian Tue, at HB Køge kan gå hen og sikre flere point til kontoen.

“Vi skal have så mange point som muligt i de sidste syv kampe. Jeg tænker, at vi skal fremad og presse dem, og så skabe nogle chancer derfra. Jeg tror godt, vi kan overraske dem. Vi er på udebane og er vel små underdogs. Vi skal ud og jagte revanchen. Jeg synes, at vores udtryk har været anderledes siden vores seneste kamp mod dem, så vi skal derop og vinde.”

HB Køges fredagskamp mod Hillerød spilles i Right to Dream Park i Farum med kampstart kl. 19.00.

Capelli Sport