Cornelia Kramer om at gribe chancen

Den sindige nordjyde Cornelia Kramer skiftede denne sommer fra AaB til HB Køge på en tre-årig kontrakt. Den 18-årige angriber et gået fra at starte inde i de fleste kampe i AaB, til at skulle være en del af en hård konkurrence om angrebspladserne i HB Køge. En konkurrencesituation der er hård, men også var forventelig for den nordjyske angriber:

“Jeg vidste, at der ville være kamp om pladserne, så det har været okay og en udfordring, jeg følte mig klar på. Man forbereder sig forskelligt på en kamp alt efter, om man starter inde eller ud. Det vigtigste for mig er, at vi vinder som hold og så fokuserer jeg på at gøre mit for, at det sker”, fortæller Cornelia Kramer om konkurrencen oppe i front.

Cornelia Kramer har dog bevist, at målfarligheden er intakt, når hun er på banen. Det er derfor blevet til tre mål de seneste tre kampe for den unge angriber. Blandt andet blev det til klubbens, og Cornelia Kramers, første Champions League mål, da unge Cornelia Kramer fra bænken af kom på banen og scorede sejrsmålet til 0-1 i en svær udebanekamp mod AC Sparta Prag.

“Først ramte skuffelsen mig, da jeg skulle starte ude, men da den havde lagt sig, så omstillede jeg mig på, at jeg skulle fokusere på at gøre en forskel, når jeg kom på banen. Det var selvfølgelig ekstra fedt, at det lykkedes og at jeg scorede sejrsmålet. Så både en vigtig sejr for holdet, men også for mig selv. Jeg følte, at jeg havde noget at bevise over mig selv og trænerteamet, så jeg var glad for mit mål”.

Cornelia Kramer har netop haft fokus på at kanalisere frustrationer som disse ud på en god måde. Det er sket i fællesskab med personer tæt på den træfsikre angriber:

“Jeg har en masse gode mennesker omkring mig, som jeg snakker med. Selvfølgelig bliver man nogle gange frustreret over ikke at starte inde, men der fokuserer jeg virkelig på at vende den frustration til noget godt. For selvom man ikke altid er enig i trænerens dispositioner, så er det vigtigste jo, at holdet vinder kampene. For mig handler det bare om at arbejde hårdt og gribe chancen, når den opstår”

Den ærgerrige 18-årige angriber har på trods af sin unge alder allerede spillet tre sæsoner for AaBs bedste kvindelige hold og nu for HB Køge. Cornelia Kramer har dog nogle mål, som hun håber at opnå i HB Køge:

“Jeg er en person, der tager en dag af gangen. Jeg vil gerne lykkedes med holdet, og udvikle mig som fodboldspiller. Jeg håber, at vi både kan vinde ligaen, pokalturneringen og komme så langt som muligt i Champions League. Jeg føler, at vi har holdet til det at opnå disse mål, så det arbejder vi alle hårdt for sker. På længere sigt vil jeg gerne udvikle mig til at blive en fast del af startopstillingen og være en af de bærende profiler i HB Køge”

Cornelia Kramer er en fodboldspiller, der har begge ben solidt plantet på jorden og går til opgaverne med stor portion ydmyghed. Hun beskriver her, hvad der er drivkraften for hende ved fodbold:

“Jeg føler, at det er mega fedt at brænde noget energi af sammen med nogle søde holdkammerater. Derudover følelsen når man scorer og glæden ved at spille. Det er nogle af de ting, der driver mig som fodboldspiller. Dét at være en del af et fællesskab, hvor vi alle deler samme passion og arbejder i fælles retning”, fortæller Cornelia Kramer.

“Jeg vil beskrive mig selv som en, der kæmper for holdet. Jeg har et stort løbepensum og en god målnæse. Jeg vil gerne fremad på bane og vise mig frem”, forklarer den ærgerrige angriber, der også har stor fokus på at udvikle sig:

“Jeg stræber altid efter at udvikle mig og blive bedre. Jeg er meget ung og har ikke så meget erfaring som leder på et hold, så der vil jeg gerne blive bedre til at tage ansvar, have et stort overblik og få overskuddet til at kunne hjælpe mine hold kammerater endnu mere på banen”.

Denne sommer trak 18-årige Cornelia Kramer teltpløkkerne op og skiftede den nordjyske hjemstavn ud med livet i det østsjællandske. Det betød at flytte hjemmefra, skulle være en del af et professionelt setup i HB Køge og vænne sig til at være i en ny klub. En stor omvæltning for en ung spiller, der før også havde gymnasiet at se til, men nu er gået fuldtid på fodbolden:

“Jeg var meget spændt og lidt bange inden jeg skulle flytte hjemmefra og til Køge. Klubben har dog været en stor hjælp og jeg føler, at jeg er faldet godt til. Jeg har fået en tryg base, hvor jeg kan koble helt af, så det sætter jeg stor pris på. Derudover har klubben også givet mig muligheden for at give lidt fra mig ved, at jeg skal træne nogle unge piger i klubben. Det ser jeg frem til”.

Den talentfulde angriber kan, sammen med den resterende trup, ses i aktion, når HB Køge onsdag kl. 18.00 tager imod AC Sparta Prag i returopgøret i UEFA Womens Champions League.

Capelli Sport